Obrázek článku

Na Stínadla přichází Ngosa Nsunzu ze Zambie

Mladý střední záložník či stoper Ngosa Nsunzu z africké Zambie přichází z pozice volného hráče jako rozšíření kádru do FK Teplice, kde se počítá s jeho rozvojem v B mužstvu a postupném zapojování do A mužstva. "Jde o mladého hráče, který by se měl nejprve etablovat v našem B mužstvu, v případě zranění či trestů ho však můžeme už nyní využít i pro první tým," říká ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Nsunzu nejprve dva týdny trénoval v rámci testů s třetiligovým B týmem, nyní se další tři týdny připravuje také v tréninkovém procesu ligového mužstva, odehrál mezi tím i posezónní přátelské zápasy za rezervní tým, v tom pátečním se Štětím dokonce vstřelil dvě branky. Třiadvacetiletý hráč působil až do loňského léta ve své domovině, odkud zamířil do Beitar Tel Aviv Bat Yam, který hraje druhou nejvyšší soutěž v Izraeli. Zde odehrál 28 ligových utkání a čtyři pohárová.

Ngosa Nsunzu patřil také do národních týmů Zambie v mládežnických kategoriích, v týmu U23 odehrál v roce 2019 Africký pohár národů v této věkové kategorii. V základní skupině nastoupil do všech tří zápasů na plnou porci minut. Jeho spoluhráči zde byli například Patson Daka, který momentálně nastupuje za Leicester City, nebo Enock Mwebu, jenž je nyní hráčem Brightonu.

Stínadla TV