Obrázek článku

Na roční hostování přichází Daniel Fila

Teplický tým v závěru přestupního období získává dlouho žádanou posilu do útočné řady. Na hostování do konce soutěžního ročníku přichází útočník Daniel Fila z pražské Slavie.

Mladý odchovanec Zbrojovky Brno přestoupil v létě 2021 do Mladé Boleslavi, kde na sebe během podzimu upoutal pozornost čtyřmi ligovými brankami a jednou pohárovou, proto se již v zimě stěhoval do pražského Edenu. V nabitém kádru sešívaných zatím zvládl šestnáct soutěžních utkání s bilancí dvou branek a dvou asistencí. V letošním ročníku zasáhl do dvou zápasů v předkolech Konferenční ligy, ve kterých vstřelil jeden gól, dvakrát naskočil také v ligové soutěži (naposledy ve středu proti našemu týmu) a jednou si zahrál druhou nejvyšší soutěž za B mužstvo Slavie, za které skóroval a přihrál na gól. "Naším cílem bylo přivést ještě jednoho kvalitního útočníka do kádru, po tom co padla původně domluvená varianta z jiného klubu, tak jsme rozjeli jednání na více frontách a nyní se podařilo dotáhnout příchod právě Daniela. Věříme, že pro nás bude velkou posilou, která nám v sezóně pomůže," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Daniel Fila nastupuje také za reprezentační jednadvacítku, kterou brzy čeká baráž o účast na Mistrovství Evropy. Během kvalifikačních bojů zasáhl do osmi zápasů, ve kterých čtyřikrát skóroval a dvakrát si připsal asistenci. "Moc se do Teplic těším, bude to pro mě zase další výzva. Jsme moc rád, že příchod dopadl a věřím, že pomůžu já Teplicím a Teplice zase mně. Doufám, že se nám bude dařit a budeme úspěšní," sděloval hned po svém příchodu vytáhlý útočník.

Daniel Fila by měl být připraven zasáhnout už do sobotního duelu s Jabloncem. Na Stínadlech bude hostovat do konce sezóny 2022/23, ale Slavia má možnost si ho v zimní přestávce stáhnout zpět do svého kádru. Na svém teplickém dresu bude nosit číslo 15.

Stínadla TV