Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice a skupina OLPE pořídili Bohoušovi chytrého hlasového asistenta

Nadační fond FK Teplice spolu se skupinou OLPE se rozhodli pomoci Bohoušovi z Teplic, který od svých třiceti osmi let statečně zápasí s roztroušenou sklerózou. Společně mu pořídili za téměř 60 tisíc korun chytrého hlasového asistenta - tzv. zařízení mouthmouse.

"Toto zařízení, které se skládá z centrální jednotky, ovládání hlavou, aplikace a zvonku, pomáhá Bohoušovi být o kousek dál samostatnosti. Pro Bohouše je toto zařízení „malý zázrak“ a velmi mu zkvalitní jeho těžký život. Byť bere mnoho věci s nadhledem, sama vím, že ta úplná závislost pro něj úplně jednoduchá není," přiblížila manželka Jindřiška.

"Bohumil Samek je dlouholetým fanouškem FK Teplice a navíc byl v minulosti více než deset let vedoucím mládežnických mužstev, za něž hráli i oba dva jeho synové. Jsme moc rádi, že jsme Bohoušovi mohli také pomoci. Zároveň si velmi vážíme toho, jak podporuje dlouhodobě nejen náš klub, ale i náš nadační fond, na jehož transparentní účet pravidelně zasílá své finanční dary," říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

Na pořízení tohoto zařízení přispěla svým darem ve výši 20 tisíc korun i skupina OLPE. "Snažíme se od samého začátku podporovat aktivity Nadačního fondu FK Teplice. Pomoc Bohoušovi, který byl navíc v minulosti i jedním z prvních zaměstnanců naší firmy, byla pro nás samozřejmostí," dodal Oldřich Slavík ze skupiny OLPE.

I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV