Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice přispěl na vybudování venkovního posezení pro klienty Arkadie

FK Teplice dlouhodobě spolupracuje s teplickou organizací Arkadie, o.p.s., která poskytuje své služby pro více než 200 osob se zdravotním postižením a jejich rodiny. "Někteří klienti Arkadie jsou častými hosty na našem stadionu a z druhé strany zase např. naši mládežníci se svými trenéry v minulosti zase navštívili chránění dílny či stacionáře Arkadie," říká Vilém Kunz, CSR manažer FK Teplice.

V minulých dnech také Nadační fond FK Teplice pomohl finančním darem Arkadii k vybudování venkovního posezení pro jejich klienty na zahradě v areálu nově zrekonstruovaného střediska v Krupce.

Za dar poděkovala ředitelka Arkadie, o.p.s. Ing. Lenka Machaloušová: "Finanční dar NF FK Teplice jsme použili na výrobu stolu na zahradu v Krupce, kterou postupně revitalizujeme. Snažíme se vlastními silami vytvořit takové prostředí, kde si rádi posedíme s našimi klienty a zaměstnanci třeba k dobrému obědu nebo při opékání buřtů a pěkné písničce, vypěstujeme si drobné ovoce nebo si zacvičíme v hezkém prostředí. V minulém roce došlo k celkové rekonstrukci budovy, díky které byl vybudován bezbariérový vstup na zahradu a tak i vozíčkáři mohou trávit příjemné chvíle, např. ve stínu mohutné borovice. Na zahradě nám chyběl stůl. Vzhledem k poměrně specifickým požadavkům (výška, velikost, stabilita) jsme stůl nechali vyrobit na zakázku. Za finanční dar 10 000,- Kč děkujeme a moc si vážíme pomoci NF FK Teplice. S teplickými fotbalisty máme dlouhodobou vynikající spolupráci a víme, že jsou to partneři, na které se s důvěrou můžeme obrátit."

Stínadla TV