Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice společně s Kontem našeho srdce pomohl Arkadii

Nadační fond FK Teplice a Konto našeho srdce HC VERVA Litvínov opět společně pomáhali v našem regionu. Tentokrát se rozhodli podpořit žádost o dar teplické neziskové organizace Arkadie, o.p.s a to na pořízení elektrického bočního schůdku. Ten usnadní nastupování do mikrobusu dětem i dospělým osobám se zdravotním postižením, které každý den sváží z celého teplického okresu do škol a denních stacionářů.

Arkadie, o. p. s. v současné době poskytuje své služby pro více než 200 osob se zdravotním postižením a jejich rodiny. Mezi poskytované služby patří výchova a vzdělávání v základní a praktické škole, poskytování různých druhů sociálních služeb či zaměstnávání v chráněných dílnách. "Naší snahou je vytvoření takového prostředí, aby člověk s postižením měl možnost se dle svých schopností zapojit do běžného života. Nemalou měrou k tomu poslouží i elektronický schůdek do mikrobusu pro odvoz našich klientů a my moc děkujeme za váš společný finanční dar na jeho pořízení," přiblížila ředitelka Arkadie, o.p.s. Lenka Machaloušová.

Symbolický šek k daru ve výši 20 tisíc korun předali za Nadační fond FK Teplice předseda správní rady Martin Kovařík spolu s dlouholetým kapitánem Admirem Ljevakovičem a za charitativní projekt Konto našeho srdce HC VERVA Litvínov Libor Weber s útočníkem Patrikem Zdráhalem.

Stínadla TV