Obrázek článku

Novým trenérem FK Teplice se stává Zdenko Frťala

Novým hlavním trenérem A mužstva FK Teplice se stává dosavadní šéftrenér mládeže Zdenko Frťala, který převezme tým žlutomodrých v boji o ligovou záchranu. „Zdenko Frťala byl pro nás v tomto směru prioritním řešením a nakonec také jednoznačnou volbou. Vnitřní prostředí a chod klubu zná ze svého působení u naší mládeže dokonale a právě to by mu mělo velmi složitou sportovní situaci našeho A-týmu alespoň trochu ulehčit," vysvětluje ředitel klubu Rudolf Řepka.

Bývalá dlouholetá opora Teplic Frťala odehrál ve své kariéře ve žlutomodrém dresu celkem 237 soutěžních utkání. Po konci kariéry působil nejprve jako asistent Michala Bílka v Blšanech, Plzni a pražské Spartě, následně poté jako trenér B mužstva a asistent v Teplicích. Jako hlavní trenér se výrazně prosadil ve Varnsdorfu, který dovedl až na postupové příčky ve druhé lize, vedl také Podbrezovou, Jablonec a Hradec Králové, který pomohl vrátit do FORTUNA:LIGY. Po postupu s Hradcem se rozhodl pro návrat do Teplic, kde v létě 2021 převzal pozici šéftrenéra mládeže.

Přípravu na nedělní velmi důležitý duel s Brnem zahájí nový trenér s týmem v úterý. “Jsem připraven na sebe vzít velkou zodpovědnost, působím v klubu druhým rokem a jsem vděčný, že klub zvolil mě za hlavního trenéra. Jako první budu chtít mluvit se všemi hráči, protože momentálně to bude hodně o mentálním nastavení. V každém zápase se budeme chtít prezentovat stylem hry, aby fanoušci odcházeli ze zápasů s pocitem, že hráči nechali na hřišti všechno,“ říká nový trenér FK Teplice.

Spolu s Frťalou k A mužstvu přejdou, jako jeho asistenti, dosavadní trenéři dorostu U19 Ondřej Prášil a Jan Rezek. Trenérem brankářů bude dosavadní kouč gólmanů z klubové akademie Přemysl Lipš, novým kondičním trenérem pak Václav Polák, který byl kondičním trenérem Teplic již za trenérů Ščasného a Rady, následně pak působil dlouho v pražské Spartě. “Jsou to lidé, kteří jsou fotbalu oddaní. Jsou s fotbalem spjatí, mají ho ve svém DNA a věřím, že se společně maximálně přičiníme o to, aby tento klub s bohatou historií na dřívější úspěchy navázal,” dodává Frťala.

V návaznosti na přesun Zdenka Frťaly k A mužstvo dojde ke změnám také ve vedení mládežnického úseku, ty budou oznámeny následně. “V tuto chvíli pozici šéftrenéra i dalších uvolněných postů v mládeži intenzivně řešíme a brzy budeme fanoušky informovat,” sděluje sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.



Nový trenérský tým FK Teplice:
Zdenko Frťala
Hlavní trenér

Datum narození: 3. 8. 1970
Hráčská kariéra: Spartak Trnava, Teplice
Trenérská kariéra: Blšany, Plzeň, Sparta Praha (vše asistent), Čáslav, Varsndorf, Podbrezová, Jablonec, Hradec Králové (vše hlavní trenér), Teplice (šéftrenér mládeže)

Ondřej Prášil
Asistent trenéra

Datum narození: 6. 5. 1978
Hráčská kariéra: Sparta Krč, Neratovice, Žižkov, Most, Čáslav
Trenérská kariéra: Písek, Hradec Králové, Teplice U19

Jan Rezek
Asistent trenéra

Datum narození: 5. 5. 1982
Hráčská kariéra: Teplice, Sparta Praha, Bohemians, Plzeň, Krasnodar, Anorthosis, Yatai, Apolon, Ermis, Příbram
Trenérská kariéra: Teplice U19

Přemysl Lipš
Trenér brankářů

Datum narození: 5. 5. 1993
Hráčská kariéra: Teplice, Blšany, Brozany
Trenérská kariéra: Teplice U16-U19

Václav Polák
Kondiční trenér

Datum narození: 16. 8. 1985
Trenérská kariéra: Teplice, Varnsdorf, Sparta Praha

Stínadla TV