Obrázek článku

Přípravné utkání: Dukla Praha - Teplice 4:1 (3:0)

Teplický tým vyrazil ze soustředění v Břízkách k poslednímu přípravnému zápasu na Julisku, kde se střetnul s domácí Duklou. V sestavě Teplic se objevil také testovaný Marin Belančič z Chorvatska.

Žlutomodří do zápasu vstoupili doslova hrůzostrašně, když je domácí od úvodu přehrávali. První šanci měl v 11. minutě Pavel Moulis, který na Duklu přišel právě z Teplice, ale nechal pouze vyniknout Tomáše Grigara, který zakročil i proti následné dorážce. Krátký už však byl o minutu později na pokud Marka Červenky, jenž otevřel skóre. I nadále byla Dukla lepším týmem na hřišti a ve 24. minutě zvýšil po rohovém kopu Holiš, když Grigar nejprve zázračně vytáhl hlavičku, ale na následnou dorážku už byl krátký. Následovala přestávka pro oba týmy na občerstvení a Tomáš Grigar musel na své spoluhráče hodně zvýšit hlas. Poté přišla konečně také první příležitost Teplic, po centru Hyčky to zkoušel Kodad, ale jeho střela byla zblokována a následná dorázka Daniela Trubače letěla jen nad branku. Když se neprosadili tepličtí hráči, tak udeřila potřetí Dukla, po dalším rohovém kopu se totiž prosadil Piroch.

Po změně stran udělal trenér Jiří Jarošík čtyři změny a první příležitost měl Daniel Trubač, jeho tečovaná střela skončila jen těsně vedle pravé tyčky. Další šanci alespoň na snížení měl po centru Hyčky Čerepkai, jenže hlavičkoval jen do míst, kde stál domácí brankář. Místo toho se i počtvrté radovala domácí Dukla, v 58. minutě Kozel dorazil vrácený míč až do branky. Jedna z mála pozitivních věcí v tomto duelu přišla nejprve v 67. minutě, kdy se na hřiště dostal uzdravený Filip Žák a právě on o tři minuty snížil, když mu míč připravil před branku Dominik Procházka. Další snížení měl na hlavě Tomáš Kučera o několik minut později, jenže jeho hlavička zamířila jen těsně vedle branky. Poslední přípravné utkání tak skončilo vysokou porážkou 1:4.

Přípravné utkání:
Dukla Praha - Teplice 4:1 (3:0)
Branky:
12. Červenka, 24. Holiš, 38. Piroch, 58. Kozel - 70. Žák.
Sestava Teplic: Grigar - Kučera, Chaloupek (46. Knapík), Belančić (46. Vondrášek) - Hyčka (83. Hora), Jukl, Trubač (67. Žák), Urbanec (87. M. Vachoušek) - Čičovský (46. Mareček) - Kodad (46. Křišťan), Čerepkai (56. Čerepkai).

Stínadla TV