Obrázek článku

Přípravné utkání: Teplice - Slavia Sofia 2:1 (1:1)

Teplický tým dnes vyzval v rámci soustředění v Beleku bulharskou Slavii Sofia. Dnes se sice žlutomodří probudili do zasněženého rána a musel být zrušen dopolední trénink, ale hřiště pro utkání se podařilo zajistit ve 45 minut vzdálené Sidě.

Trenéři pro tento zápas proměnili výrazně sestavu oproti prvnímu zápasu, ale na hřišti se i tato jednáctka prezentovala velmi dobře. V úvodu zápasu to zkusili z dálky Moulis a Kodad, ale obě střely byly nedůrazné. Skóre tak otevřela Slavia, která dokázala rozvlnit síť po chybě Teplic před vlastním vápnem. Svěřenci Jiřího Jarošíka zkoušeli srovnat po rohových kopech, nejprve z přední tyče Mareš našel hlavičkou jen brankáře, po dalším rohu zase míč mířil nad branku. Srovnání tak přišlo až v 35. minutě, kdy přetažený centr Kodada vrátil před branku Mareš a Tijani patičkou srovnal.

Po změně stran se dlouho hrálo bez větších šancí, byl už toho i Dejan Boljević, který nastoupil o poločase. V 58. minutě střílel mimo Jukl, v 72. minutě pak střela Moulise byla pro změnu zblokována. Vítězný gól však nakonec přeci jen přišel, když z dálky napřáhl Jakub Hora a tečovaná střela nakonec propadla až do branky. Teplice tak vyhrály i druhý zápas v Turecku poměrem 2:1.

Teplice - Slavia Sofia 2:1 (1:1)
Branky Teplic:
35. Tijani, 80. Hora.
Sestava Teplic: Mucha - Prošek (76. Bulmaga), Chaloupek (71. Knapík), Tijani (46. Kučera), Hasil (46. Boljević) - Kodad, Jukl, Krunert (71. Vobecký), Moulis (76. Žitný) - Mareš (46. Hora), Ledecký (61. Žák).

Stínadla TV