Obrázek článku

Přípravné utkání: Teplice - Ústí nad Labem 2:0 (2:0)

První přípravný zápas mají za sebou tepličtí fotbalisté, když se v sobotu dopoledne střetli s Ústím nad Labem. Kvůli celonočnímu dešti byl zápas nakonec přesunut z Dubí - Pozorky na umělou trávu na Stínadlech, kde se teplickým divákům představili například také testovaní hráči Roman Čerepkai ze Slovanu Bratislava a Ryan Adigo z Würzburger Kickers.

Teplický tým vstoupil do zápasu s velkou vervou a už v desáté minutě měl na kontě minimálně pět gólových šancí, jenž z nich se ujali jen dvě. Nejprve posal Žitný míč při rohovém kopu na hlavu Čerepkaie a bylo to 1:0 a vzápětí sám Žitný prokličkoval obranu a zvýšil. Poté jakoby teplický tým jen kontroloval hru, ale po dvacáté minutě opět přišla série několika gólovek, když už Ladislav Kodad překonal i hostujícího brankáře, tak zakročil na poslední chvíli na brankové čáře obránce. Následně ještě několika výtečnými zákroky podržel Ústí brankář Němec, který vychytal například Patrika Žitného nebo Romana Čerepkaie.

Po změně stran měl rychle velkou příležitost Matyáš Vachoušek, ale prováhal správný čas pro střelu. Aktivní byl Ryan Adigo, který se z útoku přesunul na kraj záložní řady, jenže většinou se utopil v množství kliček, v 83. minutě pak poslal míč podél Plachého jen mimo branku. První větší šanci si Ústí připsalo až v 89. minutě, ale za vyběhnutého Němečka zaskočil na brankové čáře Dramé, takže zápas skončil 2:0.

Přípravné utkání:
Teplice - Ústí nad Labem (2:0)
Branky:
8. Čerepkai, 10. Žitný.
Sestava Teplic:
1. poločas:
Mucha - Hora, Chaloupek, Vondrášek - Urbanec, Jukl, Křišťan, Kodad - Žitný - Adigo, Čerepkai.
2. poločas: Němeček - Švanda, Dramé, Knapík, Elmaghrabi - Bulmaga, Emmer - Kodad, M. Vachoušek, Adigo - Ledecký (77. Čerepkai).

FK Teplice · Hodnocení přípravného zápasu s FK Ústí nad Labem (25.6.2022)

Stínadla TV