Obrázek článku

Proběhla tisková konference před startem nového ročníku

Na Stínadlech se dnes uskutečnila krátce před startem FORTUNA:LIGY tisková konference FK Teplice, které se zúčastnil předseda představenstva Pavel Šedlbauer, ředitel klubu Rudolf Řepka, sportovní ředitel Štěpán Vachoušek a hlavní trenér Jiří Jarošík. Tématem tiskové konference byl samozřejmě právě startující ročník fotbalové nejvyšší soutěže.

Pavel Šedlbauer nejprve na úvod přiblížil probíhající jednání s vlastníkem klubu společností AGC a také novinky ve vyjednávání s potenciálními strategickými partnery či vlastníky klubu. "Před necelým měsícem jsem byl na jednání s novým nejvyšším vedením evropského AGC, jednání by měla pokračovat začátkem září v České republice. Naším úkolem, jakožto vedení klubu, je najít nového strategického partnera klubu, případně nového částečného nebo i majoritního vlastníka. Jsme v jednání se třemi subjekty, z toho s jedním už jednání pokročila dál, ale zatím je to stále běh na dlouhou trať," přiblížil Šedlbauer. Přítomní novináři se také ptali, zda-li by s prodejem společnost AGC souhlasila: "AGC s případným prodejem souhlasí, ale ve smlouvě by si přála záruky, které zaručí pokračování klubu ne na nynější úrovni, ale pokud možno na úrovni vyšší, protože jinak by to nemělo smysl. Cílem je klub posílit a zvednout ho tam, kde byl před lety," odpověděl předseda představenstva.

Rudolf Řepka sdělil, že klub i pro letošní ročník obdržel nejvyšší možnou licenci GOLD. "Značí to, že jsme zdravý stabilizovaný klub, který má vše pod kontrolou. Jsme klubem, který se nechce pouštět do žádných eskamotérských záležitostí, na co víme, že máme, tak do toho jdeme. Nemáme díky tomu žádné neuhrazené závazky jak k hráčům, tak k partnerům," sdělil Rudolf Řepka. Velkou radost řediteli klubu udělal také zájem fanoušků o permanentní vstupenky či o úterní autogramiádu, která proběhla v klubovém fanshopu. "Chtěl bych fanouškům moc poděkovat, za jejich přízeň, kterou vidíme i na zájmu o permanentních vstupenek, který je prodáno ke dvoum tisícům, i s permanentkami pro naše mládežníky jsme na čísle blížícímu se 2500. I o podpisovku byl velký zájem, takže hlad po fotbale v Teplicích je," pochvaluje si Řepka.

O příchodech a změnách v kádru pak hovořil Štěpán Vachoušek: "Snažili jsme se v příchodech vyjít vstříc trenérovi. Přišli většinou talentovní hráči s velkým potenciálem a já věřím, že u nás dokáží udělat díru do světa. Velkou výhodou je, že v drtivé většině jde o hráče, kteří stali našimi kmenovými nebo na ně máme opci, takže s nimi můžeme počítat i dále a jsou pro nás do jisté míry i investicí."

Cílem pro následující ročník je posun týmu směrem ke středu tabulky. "Oproti loňskému ročníku bychom se chtěli posunout zpátky ke středu tabulky, abychom neměli záchranářské starosti jako v minulé sezóně," přeje si Pavel Šedlbauer a duplňuje ho Rudolf Řepka: Věřím tomu, že bychom neměli hrát na spodu tabulky. Máme tu mladé a perspektivní hráče, kabina je zdravá a věřím, že tým je dál, například oproti tomu s jakým jsme nastoupili do loňského prvního kola. To, že nám bookmakeři nevěří, je pro nás výzvou," dodává ředitel klubu.

Jiří Jarošík pak předestřel, jak by se jeho mužstvo mělo prezentovat na hřišti: "Tým se doplňoval během celé přípravy a na výsledcích to bylo znát, ale nyní jsme už kompletní a navíc nás doplnili ještě dva hráči, takže věřím, že se to odrazí i na předvedené hře. Budeme chtít stejně jako na jaře hrát fotbal a ukáze se dobrými výkony," říká hlavní trenér. Jeho tým však stále ještě nemusí být kompletní, jelikož přestupní termín končí až 8. září. "Ještě bychom minimálně jednoho hráče chtěli přivést, jsme s ním v kontaktu a jsme v podstatě domluveni, tak uvidíme, zda-li vše dopadne," doplňuje Štěpán Vachoušek.

Stínadla TV