Obrázek článku

Rapid Vídeň - Teplice 1:2 (0:0)

Teplický tým má za sebou první utkání na soustředění v Turecku. V Beleku se utkal s Rapidem Vídeň, který dokázali svěřenci Jiřího Jarošíka porazit 2:1.

Od úvodu zápasu byli Tepličtí lepší týmem, už ve druhé minutě pálil nad Vondrášek a o několik desítek vteřin později musela obrana těsně před nabíhajícím Marešem zblokovat míč na roh. V šesté minutě opět střílel Vondrášek nad, o dvě minuty později pak pálil Mareš do břevna, ale to bylo stejně z ofsajdové pozice. Rapid o sobě dal vědět až v 25. minutě, kdy ale přímý kop vyslal jeden z jeho hráčů mimo branku. Síť poprvé rozvlnil Jakub Mareš, bohužel však opět z ofsajdové pozice. Těsně před poločasem o sobě dal ještě vědět ranou těsně vedle Jan Fortelný.

Po změně stran měli opět žlutomodří výborný vstup do poločasu. Nejprve Mareš hlavičkoval nad branku, poté pálil těsně mimo Mareček a následně měli hráči Teplic ještě jednu šanci, ale ani jedna se neuchytila. Skóre otevřel až ve 62. minutě Daniel Trubač po centru Aloise Hyčky. Rapid dokázal vyrovnat o deset minut později přehozením Tomáše Grigara. Hned vzápěti mohl poslat Trubač a hned vzápětí Kodad Teplice opět do vedení, jenže oba pokusy dokázal obránce vykopnout z brankové čáry. Další obrovskou šanci měl Ledecký, ale ten pro změnu trefil jen brankáře. O vítězství Teplic tak nakonec rozhodl v 86. minutě po sólovém úniku Ladislav Kodad.

Rapid Vídeň - Teplice 1:2 (0:0)
Branky Teplic:
62. Trubač, 86. Kodad.
Sestava Teplic: Grigar - Hyčka, Knapík, Tijani (60. Chaloupek, Vondrášek (75. Prošek) - Fortelný, Mareček, Kučera, Trubač - Žák (65. Kodad), Mareš (60. Ledecký).

Stínadla TV