Obrázek článku

Robert Jukl: Když přijde nový trenér, tak se všichni chtějí ukázat

Na Stínadlech se vlády na čtrnáctým týmem tabulky ujal Zdenko Frťala. Robert Jukl, hradecký odchovanec, nového kouče sklářů zažil na lavičce Východočechů. Může tak kabině předat zkušenosti, které s tímto pracovitým koučem nabyl. V úterý po prvním tréninku odpovídal na otázky novinářů.

Juklíku, se Zdenkem Frťalou jsi byl dva roky v Hradci. Jaký je?
Ano, my měli za cíl postoupit, to se povedlo. Trenér je to dobrý, hodně komunikativní. Můžeme očekávat propojenost mezi trenérem a kabinou. Hlavně je to trenér zodpovědný, který se na vše připraví, dává tomu sto procent. Je Tepličák, tak do toho dá ještě víc.

Vidíš nějaké rozdíly mezi trenéry?
Každý trenér má svůj styl, který chce vštípit hráčům. Trenér Jarošík se snažil do nás dostat zahraniční prvky, které načerpal, někdy jsme je ani neznali. Trenér Frťala je spíš stratég, dokáže připravit na zápas takticky. Snad to pomůže.

Cítíš, že on je dobrá volba?
I trenér Jarošík byl dobrá volba, to jsme viděli rok a půl.... Jen teď byla špatná série, která to trošku zazdila. Trenérovi Frťalovi ale věřím a myslím si, že pro Teplice je to dobrá volba.

Očekáváš, že budete zlepšovat a pilovat hlavně defenzivu, která vám nešla?
Musíme to zlepšit, obdržených branek máme spoustu. Uvidíme, jak to zlepšit, co po nás bude trenér Frťala chtít. S panem Jarošíkem jsme hráli na trojku, uvidíme, jaké posuny teď budou, jestli se to změní. Něco jiného tam určitě bude.

Jak je těžké si něco nového zažít?
Času je málo, Brno je za rohem. Proto máme v týdnu dva tréninky denně. Určitě to ale hned nebude tak, jak bychom si to představovali. To tak ve fotbale nefunguje. Ale snad to podchytíme co nejdříve a budeme to pilovat.

Čekají vás dva opravdu důležité zápasy, že?
Je to tak. Ty zápasy nás můžou vyhoupnout, nebo se můžeme po nich plácat dole.

Je cítit v kabině a celkově oživení?
To je vždy. Přijde nový trenér, všichni se chtějí ukázat.

Jaké byly první tréninky?
Byla to jízda! (úsměv) Je znát, že každý se chce ukázat. Je to, jako když někdo nový přijde do práce.

Trenér Frťala říkal, že bude dbát hlavně na to, abyste v tréninku dělali vše na sto procent.
V tréninku to začíná. Pak by se to mělo odrazit v zápase. Bude to nakopnutí. Musíme zastavit ty porážky. Musíme to nakopnout. Už je potřeba zabrat!

Stínadla TV