Obrázek článku

SG Dynamo Dresden U23 - FK Teplice B 0:1 (0:1)

0:1 (0:1) 

  •   09. HASIL KAREL ( as. LJEVAKOVIČ ADMIR ) - 0:1.

  • Střely na branku 2 : 5 ( 1 : 4, 1 : 1 ),
  • Střely mimo branku 4 : 4 ( 2 : 2, 2 : 2 ),
  • Zblokované střely 2 : 7 ( 1 : 4, 1 : 3 ),
  • Střely celkem 8 : 16 ( 4 : 10, 4 : 6 ),
  • Vyložené šance 1 : 2 ( 0 : 1, 1 : 1 ),
  • Rohy 3 : 13 ( 2 : 9, 1 : 4 ),
  • Ofsajdy 1 : 1 ( 1 : 0, 0 : 1 ),
  • Fauly 6 : 9 ( 3 : 4, 3 : 5 ).

 

 

  • OUT 62 min. MUCHA FILIP ( No. 72 ) - IN 62 min. GRÜMANN JAN ( No. 31 ).
  • OUT 62 min. KNAPÍK JAN ( No. 28 ) - IN 62 min. HASIL KAREL ( No. 18 ).
  • OUT 62 min. ŽITNÝ PATRIK ( No. 10 ) - IN 62 min. SUCCAR MATIAS ( No. 26 ).

"Rezerva Sklářů odehrála v úterý v odpoledních hodinách přípravné utkání v tréninkovém areálu Dynama Drážďany na skvěle připraveném přírodním trávníku proti místnímu "Future Teamu" složenému převážně z nadějných mladých hráčů kategorií U19 – U17 a doplněnému o několik méně vytížených hráčů A-týmu, který hraje druhou německou bundesligu.

Hosté měli parádní vstup do utkání a svoji převahu v 9.minutě proměnili ve vedoucí branku, když hlavičkující stoper Karel Hasil usměrnil do branky míč po rohovém kopu kapitána Admira Ljevakoviče. Skláři si i nadále vytvářeli nadějné příležitosti, ale pozorného brankáře domácích již nepřekonali, i když k tomu byli v několika případech hodně blízko. Od 30.minuty se začala projevovat kvalita hráčů ve žluto-černých dresech a i oni dokázali vyprodukovat několik nebezpečných akcí, se kterými se ale teplická defenziva dokázala vypořádat.

Do druhého poločasu oba týmy prostřídali velké množství hráčů a tak se na obou stranách dostali do akce hlavně mladí talentovaní borci. Není pravdou, že domácí byli lepším týmem na hřišti, protože omlazená sestava hostí hrála s domácími zcela vyrovnanou partii a hrozila zejména z brejkových situací, které sice neproměnila ve druhou branku, ale častokrát dostávala domácí defenzívu pod tlak a domácí ofenzivu v podstatě kromě jediné situace, kterou skvěle zlikvidoval brankář Grümann, nepustila do žádné vážnější akce.

A tak svěřenci trenérů Jamricha a Ljevakoviče nakonec vybojovali cennou výhru na hřišti drážďanského Dynama, které mělo v akci spoustu talentovaných mladíků z místní akademie včetně několika posil z druhobundesligového A-týmu Drážďan."

"Pro náš tým bylo dnešní utkání skvělou konfrontací proti zahraničnímu soupeři s odlišným herním stylem, kdy v obou poločasech nastoupili rozdílné sestavy. Od úvodních vteřin vyběhlo na hřiště 6 hráčů z našeho A-týmu s aktuálně nižším herním vytížením z důvodu předchozího zranění nebo nemoci a do druhého poločasu šli hlavně mladíci z B-týmu. Podobně tomu bylo i na straně soupeře, který v prvním poločase využil také některé hráče z A-týmu a hráče vracející se po zranění a do druhého postavil mladé nadějné borce z vlastní akademie z kategorie U19 - U17.

Vyšel nám vstup do utkání a úvodních 25 minut jsme byli lepším týmem. Naše ofenziva aktivně narušovala rozehrávku soupeře, vycházela nám rychlá kombinace přes křídelní prostory a naše protiútoky znamenaly permanentní nebezpečí pro branku Drážďan. Do vedení jsme šli již v 9.minutě, kdy se po rohovém kopu Ljevy trefil hlavou k levé tyči stoper Karel Hasil. Následně jsme měli ještě několik dalších šancí, ze kterých ale již branka nepadla. Zhruba od 30 minuty začal dominovat domácí tým, který byl silný ve výstavbě hry již od svého brankáře, přehrával nás v presinku a důrazným napadáním se dostával i do nebezpečných situací, ale naše defenziva je dokázala ve všech případech včas zastavit.

Do druhého poločasu nastoupili vyjma dvou hráčů jen naši mladíci z B-týmu. Změnili jsme rozestavení z 3-5-2 na 4-1-4-1 a mohu říci, že se s tím kluci popasovali velmi dobře. Je pro mě opravdu milým překvapením jakým způsobem si s tím kluci poradili a jak vzdorovali velmi kvalitnímu a silnému soupeři. Poměrně často jsme se dostávali do brejkových situací, které jsme nedotáhli do zdárného konce a to hlavně díky nepřesné finální přihrávce a nebo díky nepřesnému a málo důraznému zakončení. Po celý zápas nás zdobilo enormní nasazení a bojovnost a já pevně věřím, že když tyto atributy využijeme i v dalších utkáních, tak můžeme v jarní části ČFL sehrát vyrovnanou partii s každým soupeřem. V našem týmu máme opravdu hodně zajímavých mladých borců, kteří pokud nesleví ze své náročnosti a pracovitosti, tak mohou být v budoucnu zajímaví i pro náš A-tým. Teď je jen na nás trenérech držet kluky zkrátka, nenechat je podlehnout uspokojení a vést je k tomu, aby právě takovéto výkony byli schopni opakovat i v dalších utkáních.

Závěrem bych rád poděkoval našim hostitelům za vřelé přivítání a za to, že nám umožnili odehrát náročné utkání s opravdu kvalitním soupeřem na skvěle připraveném hřišti s přírodní trávou. Věřím také, že nezůstane jen u dnešního zápasu a budeme se moci utkat v takto přátelské atmosféře a s takto kvalitním týmem i v blízké budoucnosti."

Album celkem 130 fotografií prohlížejte na facebookovém profilu FK Teplice ZDE.

Stínadla TV