Obrázek článku

Seriál SKVĚLE, KLUCI: Gól Matěje Kodeše

Zdroj: www.fotbal.cz / REPRE / Seriál SKVĚLE, KLUCI!

Na webových stránkách www.fotbal.cz aktuálně běží v sekci REPRE Seriál Skvěle, kluci! představující základní principy hry, kterými by se na základě analýzy současných trendů chtěly prezentovat mládežnické reprezentace. Týden, co týden reprezentační trenéři věkových kategorií U15 - U20 vybírají a komentují herní situace, které tyto zásady v jejich očích splňují.

Aktuálně je v seriálu Skvěle, kluci! prezentováno krásné zakončení v režii reprezentace do 15 let. Na výběrovém kempu v Modré se nádherně z dálky trefil teplický záložník Matěj Kodeš ( na fotografii druhý zprava ). Situaci komentuje hlavní trenér týmu Karel Havlíček.

Herní princip ZAKONČENÍ

V tomto díle seriálu Skvěle, kluci! si ukážeme herní princip zakončení. Podíváme se na krásnou střelu z dálky záložníka Matěje Kodeše z výběrového kempu české reprezentace U15 v Modré v Ústeckém kraji.

Národní tým do 15 let, který je nejmladší reprezentační kategorií, se tvoří odlišně než vyšší kategorie. Trenér Karel Havlíček během podzimních měsíců uspořádá pět výběrových kempů rozdělených dle regionů, na nich vidí asi 140 hráčů této věkové kategorie, z nichž pak pouze ti nejlepší proniknout do finálního výběru U15.

Podíváme se na akci z druhého výběrového kempu, kterého se v Modré zúčastnili hráči Ústeckého, Středočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje. Český celek nastoupil k přípravnému utkání proti celku Drážďan a v 29. minutě otevřel skóre Matěj Kodeš. Český výběr U15 porazil v zápase vrstevníky z Drážďan 4:0.

"Všimněme si i krásného dobíhání všech třech útočnících hráčů a doplňování i ze strany středových hráčů. Vidíme velkou snahu dát gól. Zakončení našeho středopolaře bylo nádherné," popisuje celou akci trenér Karel Havlíček.

SKVĚLE, KLUCI!

Stínadla TV