Obrázek článku

Sklářem roku se stal Tomáš Grigar!

Už čtvrtý ročník galavečeru Sklář roku proběhl dnes v podvečer na teplickém stadionu, kde se po dvouleté covidové odmlce konal opět před živým publikem, kromě toho ho mohli sledovat také fanoušci v přímém přenosu na Facebooku FK Teplice. Celý galavečer uváděl moderátor teplických ligových zápasů Tomáš Kučera.

Udělovaly se ceny v různých kategoriích napříč mládežnickým úsekem, ale došlo také na ocenění za podporu CSR nebo za celoživotní přínos teplickému fotbalu. Hlavní kategorii pro hráče sezóny A mužstva získal už podruhé Tomáš Grigar. "Moc si ocenění vážím a slibuju, že se pokusím v následujícím ročníku dokončit hattrick," sliboval s úsměvem zkušený brankář.

Přehled jednotlivých oceněnění i komentářem trenérů k jednotlivým vítězům najdete níže pod článkem.

Kategorie Mladší žákyně:
Laura Třesohlavá
– Na první pohled možná nenápadná hráčka, která ovšem dominuje svou urputností v soubojích. Nevypustí jedinou situaci a její tým se na ní v tomto ohledu může vždy spolehnout. Laura je navíc poctivá a pracovitá hráčka, která se chce neustále zlepšovat.
Nominované: Leontýna Vališová, Anna Zulegerová, Laura Třesohlavá.

Kategorie Starší žákyně:
Kristýna Henychová
- Neskutečný dříč, udělá hrozně moc černé práce pro tým a za to je nedocenitelná. Navíc ji zdobí skvělá technika s míčem. Křídelní hráčka, která svými sprintovanými úniky větrá obranu všech soupeřek. Sympatická holka, která je známá svou neustávající dobrou náladou, to je naše Čivava.
Nominované: Kristýna Henychová, Lucie Málková, Kristýna Buriánková.

Kategorie dorostenky:
Kristýna Neumanová
- Osobnost týmu, kapitánka a hlavně skvělý člověk se srdcem na pravém místě, to je Kristýna Neumanová. Na pozici číslo šest - střední defenzivní záložník držela svými výkony nejen tým dorostenek, ale už i dokonce A tým žen. Zdobí ji zejména skvělé soubojové chování, díky kterému zastavila mnoho útoků soupeřek ještě v jejich vzniku a k tomu výborná kopací technika oběma nohama. Kikina je prostě super nejen na hřišti, ale i mimo něj.
Nominované: Jana Saláková, Kristýna Neumanová, Barbora Kalčíková.

Kategorie ženy:
Tereza Hoffmannová
- Je vzorem pro ostatní ve své ochotě a poctivosti pracovat pro tým. Když něco dělám, dělám to na 100%. Od trenérek chce po každém zápase slyšet, co by mohla udělat lépe a jak. Neskutečně nepříjemná obránkyně, se kterou se nechce potkat žádná útočnice. Své zkušenosti zúročuje především při čtení hry a předvídání herních situací. Vyniká zejména ve hře hlavou a klidem v rozehře, to je T.H.
Nominované: Eliška Pilná, Tereza Hoffmannová, Babeta Šulcová.

Kategorie mladší žáci:
Ondřej Wáwra
- Z nenápadného a tichého hráče, profiluj se nám až do profi hráče. Hráče typu Verby, přáli bychom si z našeho Ondry. Střední záložník či útočník s nevyčerpatelnou energií a tahem na branku. Každou příležitost využije ke vstřelení branky. Jeho rádius je obdivuhodný. Zdobí ho neuvěřitelná pracovitost a píle. Poctivost, ochota a být u každé srandy také patří do jeho domény. Z Ondry roste lídr kabiny, který jde příkladem na hřišti i mimo něj.
Nominace: Adam Novotný, Sebastian Cieplik, Ondřej Wáwra.

Kategorie starší žáci:
Aleš Březina
- Aleš je jedním z nejtalentovanějších hráčů ročníku 2007. Má obrovský cit pro hru a je technicky nadstandardně disponovaným hráčem. Je v každém případě tahounem týmu, je rozdílovým hráčem a vítězným typem. V nejvyšší České lize žáků v aktuálním soutěžním ročníku nastřílel ve 24 utkáních 29 branek. V kolektivu je oblíbený, je optimistický a v každé situaci extrémně pracovitý a ambiciózní. Je lídrem našeho týmu, ale také i lídrem reprezentačního týmu věkové kategorie U15, kde nastupuje v základní sestavě. Na konci dubna 2022 získal s reprezentačním výběrem stříbro na prestižním turnaji Torneo Delle Nazioni v Itálii. V roce 2021 získal také prestižní individuální ocenění jako Nejlepší hráč Kouba Cupu. Mrzí nás jeho odchod na zkušenou do týmu SK Slavia Praha, nicméně mu přejeme úspěch.
Nominace: Aleš Březina, Filip Šimánek, Josef Port.

Kategorie mladší dorostenci:
Jonáš Bzura
- Odchovanec FK Teplice, prošel žákovskou akademií. Hráč, který má obrovský potenciál, technicky zdatný, silově dobře připravený. Dobře vnímá hru, je efektivní v zakončení, dokáže ale i brankové příležitosti připravovat pro spoluhráče. Byl na jaře posunut do kategorie U19, tento posun mu pomohl, konfrontoval se staršími, vyspělejšími a zkušenějšími hráči. Když bude na sebe náročný a pracovat na sobě i nadále, má obrovskou šanci to dotáhnout daleko.
Nominace: Jonáš Bzura, Lukáš Podaný, Ondřej Borosch.

Kategorie starší dorostenci:
Štěpán Chaloupek
- Odchovanec Teplic a obhájce loňského vítězství. Kapitán a leader týmu, který byl díky své fotbalové kvalitě nepostradatelným článkem týmu U19. Svými výkony si vysloužil pozvánku do teplického A-týmu FK Teplice, kde si v podzimní a jarní části sezóny 2021/22 připsal své první starty v 1. lize. Svoji vášeň pro teplický klub ukazuje i jako trenér přípravek.
Nominace: Štěpán Chaloupek, Matyáš Lána, Ladislav Jamrich.

Kategorie podpora CSR:
Skupina AGC
- Prostřednictvím jednotlivých firem, závodů i svých zaměstnanců podpořila Nadační fond FK Teplice v uplynulé fotbalové sezóně téměř čtvrt milionem korun.

Kategorie trenér roku - cena Františka Arnolda:
Petr Fousek
- Bývalý hráč ligového týmu, který zažil s Teplicemi předkolo Ligy mistrů, vede tým U18, se kterým dokázal vyhrát Českou divizi dorostu!
Nominace: Kamil Jůzl, Tereza Hoffmannová, Petr Fousek.

Kategorie celoživotní přínos teplickému fotbalu:
Jan Štěrba
- Dlouholetý lékař FK Teplice, který v klubu s krátkou přestávkou působí již od roku 1979, před nedávnem oslavil již osmdesáté narozeniny, ale stále zůstává důležitou součástí klubu a svou vitalitou je vzorem pro mnoho kolegů.

Hlavní kategorie Sklář roku:
Tomáš Grigar
- Na Stínadlech působí už od jara 2009 a i když mu v únoru bude 40 let, tak na něm v brance věk vůbec není znát. Byl důležitým aspektem v boji o záchranu ve FORTUNA:LIZE, a tak se zaslouženě stává prvním hráčem, který je dvojnásobným vítězem hlavní kategorie SKLÁŘ ROKU!

Stínadla TV