Obrázek článku

Startuje nadstavba! Doma přivítáme v sobotu Pardubice!

Po třicetikolové porci základní části FORTUNA:LIGY přichází na řadu pětizápasový nášup v podobě nadstavbové části. Tepličtí v ní budou bojovat ve skupině o záchranu, první dva duely sehrají v domácím prostředí. Prvním z nich je v sobotu od 15 hodin střetnutí s Pardubicemi.

„To, že hrajeme první dvě kola nadstavby doma, je určitá výhoda. Už jen pro fanoušky, které bych rád na Stínadla pozval. V minulých kolech nám pomáhali doma i venku, jejich podpora je pro nás moc důležitá," vzkazuje žlutomodré divácké obci trenér „sklářů" Zdenko Frťala.

Zmiňovanou výhodu jeho týmu dalo třinácté místo po základní části. „Částečně se potvrdilo to, co jsme často opakovali, a totiž to, že každý bod může být ve finále dobrý."

Frťala si ale sebekriticky sype popel na hlavu, přestože po svém nástupu vytáhl celek z toho nejhoršího. „Získali jsme víc bodů venku než doma, I doma chceme být úspěšní, proto chceme teď domácí duely zvládnout lépe."

Podle něho bude především důležité to, jestli budou jeho svěřenci zdraví. „Ale ukázalo se, že může kvalitně pomoc každý náhradník. Na to jsem od prvního dne apeloval; je tu nějakých 22 hráčů do pole. Každý z nich musí být schopný nahradit hráče, který zrovna hraje v základu. Jsem rád, že tomu taky v posledních kolech bylo."

Teplice do nadstavby půjdou s jednoznačným cílem. „Chceme se vyhnout baráži!" říká Frťala odhodlaně. „Rozhodovat bude momentální forma, ale i spousta jiných detailů. My chceme vycházet z pevné obrany, poctivosti. A věříme, že v důležitých momentech můžou zápasy zlomit rozdíloví hráči. Hlavně se ale chceme odrážet od týmového výkonu."

Teplicím se do sestavy může vrátit po třízápasovém trestu Tomáš Vondrášek.

Pardubice jsou patnácté, na Severočechy ztrácí čtyři body. Naposledy prohrály v Českých Budějovicích 1:3. Trenér Radoslav Kováč hořekoval nad dalším špatným venkovním výkonem. „Česká liga je hodně o prvním gólu. Venku to tam nejsme schopni dorvat, tohle musíme změnit, hrajeme teď dvakrát venku. Budeme se rvát do konce. Zaplaťpánbůh, že jsme předtím dvakrát doma vyhráli, nějaké výchozí postavení máme. Od začátku říkám, že baráž je pro nás vítězství, a věřím, že přes ni v lize zůstaneme také."

V sezoně se Teplice utkaly s Pardubicemi dvakrát. Doma zvítězily 5:1, na východě Čech padly 1:3. Doražte tedy na sobotní utkání, které na Stínadlech startuje v 15:00, předprodej vstupenek probíhá ZDE, permanentky zůstávají v platnosti.

Stínadla TV