Obrázek článku

Teplice - Rapid Vídeň 1:3 (0:1)

Poslední utkání na soustředění v Turecku odehrál dnes teplický tým proti Rapidu Vídeň. Do tohoto utkání poslal trenér Jiří Jarošík sestavu podobnou té z podzimních zápasů, tedy i s útočným duem Žák - Gning.

V prvním poločase měl hned v úvodu obrovskou šanci Filip Žák, který po vysunutí od Urbance běžel na branku s obráncem na zádech, pokusil se o kličku brankáři, ale ten jeho pokus vystihl a míč vyrazil. V 6. minutě otevřel Rapid skóre, když vystihl rozehrávku na pravé straně teplické obrany a z rychlého kontru střelou ze zákrytu skóroval. Na druhé straně měly Teplic příležitost v 9. minutě, jenže Žák zpracovával míč zády k brance a následná střela Kučery byla zblokována. Následného protiútoku měl velkou šanci také Rapid, ale tentokrát Grigar míč vyrazil. Kaňkou na utkání bylo zranění Roberta Jukla, kterého v souboji trefil protihráč do kotníku a musel střídat. Srovnání měl na noze Urbanec osm minut před přestávkou, jenže jeho střela orazítkovala břevno. Do poločasu ještě zahrozili Žák a Mareček, ovšem oba mířili mimo.

Po změně stran pálil Rapid v 50. minutě nad branku. V 65. minutě se pak do šance dostával Gning, jenže špatně zpracoval přihrávku Marečka a míč se dostal k brankáři. Velkou příležitosti si hned po svém příchodu na hřiště připsal střídající Sy, jeho pokus brankář vyrazil na roh, z něj pak zahrazil Knapík, ale ani to ke srovnání nevedlo. Třináct minut před konce Rapid navýšil své vedení, když v podstatě první vážnější příležitost ve druhé půli hned proměnil. Snížit dokázaly Teplice deset minut před koncem, když Gning vystihl rozehrávku brankáře a poslal míč do sítě. Srovnat už však bohužel žlutomodří nedokázali, naopak v samém závěru přidal Rapid třetí branku,v posledním utkání v Turecku tak teplický tým prohrál 1:3.

Sestřih z utkání najdete v aplikaci FK Teplice v sekci videa - sestřihy zápasů.

Teplice - Rapid Vídeň 1:3 (0:1)
Branka Teplice:
80. Gning.
Sestava Teplic: Grigar (46. Mucha) - Vondrášek, Knapík, Hybš (78. Chaloupek) - Hyčka (63. Kodad), Kučera (70. Dramé), Jukl (17. Mareček), Urbanec (70. Radosta) - Trubač (70. Sy) - Gning, Žák (78. Čičovský).

Stínadla TV