Obrázek článku

Tipsport liga 2022: Teplice - Varnsforf 2:0 (1:0)

Teplický tým zahájil sérii přípravných duelů před startem FORTUNA:LIGY vítězstvím 2:0 nad Varnsdorfem v rámci Tipsport ligy. Výhru zajistili brankami v úvodu obou poločasů Jan Fortelný a Pavel Moulis.

Fortelný se už ve 4. minutě dostal za obranu Varnsdorfu a s přehledem překonal brankáře. Pak žlutomodří drželi míč a snažili se kombinovat, ale šance si dlouho nevypracovali. Až v 35. minutě si nejvýše na standardní situaci vyskočil Nsunzu, ale brankář Varnsdorfu Vaňák se vyznamenal a míč vyrazil. Vzápětí to zkoušel přízemní střelou Kruner, ale gólman udržel. Do třetice pak David Ledecký zkusil skórovat efektním obloučkem, jenže ten skončil mimo branku.

Po změně stran pálil těsně vedle střelou po pěkném uvolnění Kodad. Navýšil tak vedení až v 53. minutě Moulis, kterého do samostatného úniku vyslal krásnou kolmicí Nsunzu. Varnsdorf mohl snížit z pokutového kopu po faulu Kučery, ale Luděk Němeček penaltu vyrazil. Na 3:0 mohl ještě upravit David Ledecký, ovšem po přízemním centru Hasila pálil těsně vedle.

Tipsport liga pro teplický tým pokračuje ve středu, kdy se střetne s Mladou Boleslaví od 10:30 před kamerami O2 TV Sport.

Teplice - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky:
4. Fortelný, 53. Moulis.
Sestava Teplic: Němeček - Hora, Kučera, Hasil - Prošek (73. Liška), Nsunzu, Krunert, Kodad - Fortelný (73. Vobecký), Moulis - Ledecký (73. M. Vachoušek).

FK Teplice · Jiří Jarošík hodnotí utkání s Varnsdorfem (8.1.2022)

Stínadla TV