Obrázek článku

Tipsport liga: Sparta Praha B - Teplice 4:1 (2:1)

Teplický tým dnes vstoupil do zimní Tipsport ligy, která se netradičně hraje na přelomu listopadu a prosince z důvodu Mistrovství světa v Kataru, kvůli kterému se musely přerušit ligové soutěže. Realizační tým žlutomodrých poslal do prvního zápasu proti béčku Sparty kombinovaný tým, ve kterém se kromě hráčů A mužstva objevili také členové B týmu.

V první poločase byli v úvodu tepličtí hráči lepším týmem na hřišti, jenže příležitosti Kodada a Procházky skončily pouze mimo brankovou konstrukci. Skóre otevřel Štěpán Chaloupek, který zužitkoval zpětné přihrávky Čičovského a tvrdě zavěsil po břevno. Vzápětí měl další šanci Čerepkai, jenže tentokrát na střelu z úhlu dokázal brankář zareagovat. Pak přišla černá dvouminutovka Teplic, nejprve dokázala Sparta po rychlé akci srovnat a minutu nato dokonce otočit.

Ve druhé půli začali opět svěřenci Jiřího Jarošíka aktivně, ale Sparta je tentokrát nepouštěla na dostřel své branky. Šanci měl až v 55. minutě Čičovský, ale poslal míč jen mimo branku z hranice vápna. Ve 62. minutě pak navíc dokázal domácí tým zvýšit na 3:1 a hned vzápětí na 4:1, když útočník Sparty obešel Nsunzu a zamířil přesně k tyči. Alespoň snížit mohl deset minut před koncem Vachoušek, ale jeho táhlá střela z úhlu proletěla těsně kolem tyčky.

V dalším programu Tipsport ligy čeká na teplický tým Vlašim a Pardubice, oba zápasy se budou hrát na umělé trávě na Xaverově. S Vlašimí se bude hrát v pátek 25. listopadu od 10:30 a s Pardubicemi v úterý 29. listopadu ve stejný čas.

Tipsport liga:
Sparta Praha B - Teplice 4:1 (2:1)
Branka Teplic:
22. Chaloupek.
Sestava Teplic: Němeček - Chaloupek, Lukáš (46. Nsunzu), Tsykalo - Kodad, Mareček, Čišovský, Hadinec (46. Emmer) - Procházka (65. Beránek) - Vachoušek, Čerepkai (65. Yasser).

Stínadla TV