Obrázek článku

Tomáš Kučera: Z obratu jsem nadšený

Tomáš Kučera patřil v zápase s Jabloncem k nejlepším hráčům na hřišti, vrátil se na svou oblíbenou pozici do středu zálohy, odkud dirigoval výhru žlutomodrých.

Co říkáš tomu obratu s Jabloncem?
Jsem z toho nadšený, protože jsme tu moc zápasů neotočili. Po důrazném vyříkání toho, jak to nemá vypadat po první půli, jsme zvedli hlavy a vyšlo nám to.

Čím jste Jablonec ve druhém poločase přehráli?
Já si nemyslím, že bychom je vyloženě přehráli, stejně jako si nemyslím, že by o ni v prvním poločase vyloženě přehráli nás. Nějakým stylem jsme tam vytvořili na jejich obranu větší tlak, z čehož vyplynuly šance, se kterými jsme si dobře poradili. Stejně jako oni si s nimi dobře poradili v první půli po našich chybách. V druhé půli jsme si za tím víc šli.

Polepšili jste si v tabulce touto výhrou...
Já nejsem ten typ, co by pořád sledoval tabulku. Zajíci se počítají až po honu, ale osm bodů je v této situaci asi dobrých, teď by to chtělo aspoň ještě tři body do reprezentační přestávky.

Cítili jste tlak po té vysoké pořážce
Trenéři nám to po té Slavii zdůrazňovali, že musíme nyní zamakat, ale já jsem si tlak nepřipouštěl, pořád je to hlavně začátek sezóny.

Jak je pro vás tahle výhra důležitá?
Já jsem hlavně rád, že jsme vyhráli poprvé doma, protože se Zlínem ani Bohemkou jsme nedali gól, tak jsem rád, že jsme i našim fanouškům zase ukázali, že v nás něco je.

Vrátil jsi se také do středu záložní řady...
Minulou sezónu jsem nastupoval v té trojce víc na kraji, což mi asi víc vyhovuje. Teď mě trenér dal na Baníku do zálohy a myslím, že se mi ten zápas asi docela povedl. V záloze se cítím přeci jen o něco lépe, protože tam hraju celý život. Myslím, že svoje zkušenosti víc uplatním tam, ale budue hrát, kam mě trenér postaví.

Jak hodně vám pomáhá Abdallah Gning v útoku?
Je tam hodně cítit, občas je škoda jazykové bariéry, protože je někdy složitější mu vysvětlit, co se po něm chce. Dává góly, na nějaké nahrál, takže jinak ho nemůžeme než pochválit. Zaměstnává obránce, je tam cítit!

Poprvé nastoupil také Daniel Fila...
Byl tu s námi jeden den a hned šel hrát, navíc v týmu, který hraje dole, takže je to něco jiného než ve Slavii, ale je to mladý kluk, velký talent, takže určitě bude mít hodně příležitostí ukázat, co v něm je.

Nyní vás čeká Sparta, jak se těšíš?
Já tyhle zápasy mám rád, v takových se může člověk jen ukázat. Určitě to bude dobrý zápas, přijde hodně lidí, takže věřím, že nám to vyjde, ale samozřejmě se může stát všechno.

Stínadla TV