Obrázek článku

Tomáš Vondrášek a Alois Hyčka se loučí s teplickým dresem

V reakci na vyjádření dlouholetých opor FK Teplice Tomáše Vondráška a Aloise Hyčky na jejich soukromých profilech na sociálních sítí bychom chtěli také oficiálně oznámit, že se závěrem probíhající sezóny skončí rovněž teplická etapa jejich bohaté fotbalové kariéry. Vzhledem k jejich pevnému poutu ke žlutomodrým barvám obdrželi oba hráči nabídku v klubu pokračovat. Na rozdíl od současných rolí prvoligových fotbalistů byla oběma shodně nabídnuta důležitá role zkušených hráčů působících v rezervním týmu a dále pak paralelní trenérská kariéra u mládežnických týmů (podobně jako v nedávné době Jan Rezek a Admir Ljevaković). Hráči se však rozhodli tuto nabídku klubu nevyužít.

Stálicím teplické sestavy tak vyprší 30. června jejich profesionální smlouvy v FK Teplice. „Bylo to velmi složité rozhodnutí, které jsme napříč sportovním úsekem řešili dlouhou dobu. Naším cílem bylo, aby oba v klubu zůstali a začali přenášet své bohaté zkušenosti na naše mladé talentované naděje. Oba se však rozhodli ještě pokračovat v plnohodnotné hráčské kariéře, čemuž samozřejmě naprosto rozumíme. Za celé jejich působení v našem klubu si zaslouží obrovský respekt a poděkování, přejeme jim hodně štěstí a úspěchů v jejich dalších životních výzvách,“ říká ředitel klubu Rudolf Řepka.

Termín pro oficiální rozloučení bude klub hledat po vzájemné domluvě s oběma hráči a to především dle jejich časových možností. „Oba budou v klubu kdykoliv vítáni. Naše nabídka je v podstatě časově neomezená, jsme ochotni ji s oběma diskutovat v podstatě kdykoli v budoucnosti,“ vysvětluje ředitel klubu.

Vizí je rozloučit se s oporami při některém z podzimních zápasů proti top soupeřům. "Chtěli bychom se s nimi rozloučit před pořádnou diváckou kulisou, což si rozhodně zaslouží. Rozloučení proto budeme směřovat na některý z domácích podzimních zápasů proti pražským „S“,“ dodává Rudolf Řepka.

Tomáš Vondrášek přišel do Teplic v roce 2003 ze Sokolova do dorosteneckých kategorií. Kromě hostování v Ústí nad Labem a v Sokolově na počátku dospělé kariéry strávil celých dvacet let v teplickém dresu. Během této doby odehrál celkem 346 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal 21 branek a 21 asistencí, dalších 27 utkání přidal v MOL Cupu. Bohužel jarní část právě končícího ročníku poznamenala v jeho případě zranění, která ho vyřadila ze hry. Kvůli svalovému zranění absentuje i v těchto dnech, proto se nemohl s teplickým dresem rozloučit přímo na hřišti.

Alois Hyčka zamířil do Teplic ze Zbrojovky Brno v roce 2017 a za šest let odehrál v teplických barvách 139 ligových utkání s bilancí tří branek a osmi asistencí. Rovněž Aloise Hyčku vyřadilo ze závěru sezóny zranění, kvůli kterému musel vystřídat v prvním poločase zápasu na Baníku Ostrava.

Vondy a Lojzíku děkujeme za vše!

Stínadla TV