Obrázek článku

U9: Soustředění v Roudnici nad Labem

Koncem prázdnin se vydalo 15 žlutomodrých nadějí na soustředění do areálu SK Roudnice nad Labem, kde pod vedením zkušených trenérů Tomáše Künzla a Petra Vandrovce odstartovali přípravu na další sezonu.

Vedoucí mužstva Jiří Volenec nám podrobně popsal den po dni jak celé soustředění katerogie U9 ( ročník 2014 ) probíhalo:

Den 1.

Po rozloučení s rodiči vyrazila ve 14:00 žlutomodrá parta od domovského stadionu autobusem směr Roudnice nad Labem. Po příjezdu do již známého prostředí v Roudnici, které si někteří pamatovali z minulého léta, se kluci ubytovali a v 16:00 shlédli společně s trenéry vítěznou fotbalovou bitvu A týmu s ostravským Baníkem. O to víc natěšeni na první trénink vyrazili směr hřiště, kde je čekala první tréninková jednotka. Po absolvování tréninku, který byl zaměřen na rychlost v kombinaci s míčovými dovednostmi se kluci osprchovali a vyrazili na večeři. Následně se vrátili na svoje pokoje, aby se ve 21:00 začali pomalu připravovat ke spánku.

Den 2.

Po vydatném spánku a snídani jsme byli nuceni vyčkat na optimální povětrnostní podmínky a poté jsme v 10:00 vyrazili na trénink, který byl zaměřen jak na rychlostní, tak i míčové dovednosti. Po výborném obědě a poledním odpočinku vyrazili kluci na hřiště, aby si užili sluníčka. Dalším bodem odpoledního programu byl pěší výlet do centra Roudnice nad Labem, kde si kluci dopřáli sladkou odměnu za výborně odpracovaný dopolední trénink. Po návratu do tréninkového centra jsme shlédli poločas fotbalového utkání místního oddílu dospělých, a přitom si kluci nacvičili mexickou vlnu pod vedením svých trenérů.

Den 3.

Vzhledem k ideálním fotbalovým podmínkám proběhl již 3. den našeho soustředění dle plánu. V dopoledních hodinách (10:00 – 12:00) jsme odehráli přátelské utkání s pražskou fotbalovou akademií Alexe Zbury (kategorie U10). Kluci se prezentovali velmi dobrými individuálními výkony a během zápasu nejen že se svým o rok starším soupeřům vyrovnali, ale v určitých fázích zápasu je i předčili. Po obědě a odpočinku se kluci vydali v 15:30 na odpolední 2-hodinový trénink zaměřený na míčové dovednosti a interakci se spoluhráčem. Po večeři a večerním volnu čekalo na kluky velké překvapení v podobě návštěvy SPIDERMANA.

Den 4.

Na závěr soustředění čekal po dopoledním programu na žlutomodré naděje obvyklý soupeř v podobě Roudnické U9. Kluci se na utkání, které začalo v 15:00, moc těšili. Všichni hráči se vydali ze všech sil a soupeři nedarovali nic zadarmo. V utkání padla na obou stranách celá spousta pěkných branek a důležité bylo, že během celého utkání panovala na obou stranách přátelská atmosféra.

Den 5.

Na závěrečný den soustředění se kluci moc těšili, protože je čekal fotbalový turnaj dvojic. Kluci se vydali ze všech sil a bylo vidět, že umí prodat načerpané zkušenosti z průběhu celého soustředění. Po výborném obědě a rozloučení jsme vyrazili zpět do našich domovů a už se moc těšíme na další společné akce. 

Autor článku / Foto: Jiří Volenec

Stínadla TV