Obrázek článku

V neděli B-tým Sklářů míří do Liberce

V neděli 17. dubna brzy ráno míří B-tým Sklářů v rámci 21.kola skupiny B Fortuna České fotbalové ligy k derby na hřiště severočeského rivala FC SLOVAN LIBEREC. Utkání má výkop již v 10:15 na přírodním trávníku Městského stadionu v Jeronýmově ulici v libereckém Sportparku a odřídí  ho jako hlavní rozhodčí jednatřicetiletý Jakub Hodek a na čarách mu budou asistovat stejně staří arbitři, pánové Lukáš Langmajer a Lukáš Kříž. Delegátem utkání je pan Michal Walter.

FC Slovan Liberec dosud ve 20-ti odehraných soutěžních kolech získal celkem 22 bodů s bilancí 6 výher - 4 remízy - 10 proher se skóre 26:25. Tato bilance aktuálně řadí svěřence hlavního trenéra Petra Myslivce a jeho asistenta Jakuba Haranta na 14.místo tabulky ČFL skupiny B. V úvodním jarním kole Liberec v domácím prostředí porazil Velvary 4:0, následně prohrál v dalším domácím utkání se Zbuzany 2:3 a v 18.kole prohrál na hřišti Bohemians 0:1. V dalším domácím utkání Slovan porazil po výsledku 2:1 Jablonec a o uplynulém víkendu prohrál 0:2 v Mladé Boleslavi.

V podzimní části ligové soutěže se oba týmy střetli v sobotu 4.září 2021 na přírodním trávníku fotbalového areálu 1.FC Dubí v Pozorce a vzájemné utkání nakonec skončilo remízou 2:2, když se za domácí trefili Marek Vobecký a Karel Hasil a o obě trefy hostů se postaral Jan Matoušek.

V jarní části je kapitánem Liberce dvacetiletý Tomáš Polyák (19), který je zároveň motorem záložní řady rezervy Slovanu. V defenzivě nejčastěji nastupuje nizozemský obránce Justen Shelden Kranthove (21) a liberečtí odchovanci Jakub Winkler (13), David Horňáček (22) a Jan Šulc (18). V záložní řadě hraje prim již zmiňovaný kapitán Tomáš Polyák (19), nastupuje v ní také francouzský hráč Adama Diamé (17), Jiří Maxmilián Kytka (20) a také odchovanci Slovanu David Vyčítal (25) a Michal Kristian (15). V útoku nejčastěji nastupuje na jaře dvougólový talentovaný odchovanec Hradce Králové Milan Králíček (31). Mezi tyčemi první tři jarní duely odchytal dvacetiletý Lukáš Pešl, proti Jablonci vychytal výhru belgický brankář Marc Olivier Vliegen a v Boleslavi nastoupil zkušený devětadvacetiletý Milan Knobloch.

O minulém víkendu FC Slovan Liberec prohrál 0:2 na hřišti notně posílené rezervy FK Mladá Boleslav, když o týden dříve porazil v domácím prostředí ve velice mladé sestavě a kvůli nemocem a zraněním s velice úzkým kádrem vedoucí Jablonec 2:1 brankami kapitána Tomáš Polyáka a útočníka Milana Králíčka.

Tepličtí minulou neděli získali tři body na domácím hřišti Na Stínadlech v utkání s favorizovaným Slovanem Velvary po výsledku 3:1, když o týden dříve uhráli na hřišti Ústí nad Orlicí bezbrankovou remízu.

Skláři chtějí na svůj povedený výkon navázat i v Liberci a i když půjde o úplně jiné utkání, pokusí se odjet z pod Ještědu domů na Stínadla s bodovým ziskem.

PREVIEW

Stínadla TV