Obrázek článku

V neděli jedeme do Pardubic

V neděli od 15 hodin se na novém stadionu FK Pardubice odehraje důležitý záchranářský souboj. Domácí celek přivítá Teplice, které na vítězství čekají sedm kol.

Sklářům patří aktuálně až čtrnáctá příčka, poslední Východočeši na ně ztrácí pouhé dva body. Pokud se jim podaří před svými fanoušky zvítězit, půjdou před svého soka. „Pardubice mají slušnou formu, mají i dobrý herní projev. Je tam určitý rukopis trenéra Kováče, přišli zkušení hráči, vytvořila se osa - Nita - nahoře Pavel Černý, uprostřed zkušený Kamil Vacek, v dobré formě jsou Hlavatý s Janoškem. Na týmu je vidět, že si věří. V jeho prospekt hraje i faktor nového stadionu, to je velká vzpruha, na výsledcích je to znát," chválí pardubický celek Ondřej Prášil, asistent hlavního kouče Teplic Zdenka Frťaly.

Prášil vylíčil teplický týden po duelu s Brnem, který skončil nešťastnou remízou 1:1. „V pondělí jsme měli trénink a vyhodnotili jsme si Brno a od středy už jsme se začali připravovat na Pardubice. Kluky jsme zvedali z toho, že přišli v závěru o vítězství. Na něj čekáme sedm kol, ale nechceme se svazovat nutností. Snažili jsme se je co nejlépe nastavit na nedělní zápas, vše ostatní je minulosti, i historicky špatná bilance s Pardubicemi. I když v posledním ligovém utkání jsme je vysoko porazili."

Pardubice naposledy prohrály 0:2 ve vršovickém Ďolíčku s Bohemians. Trenér Radek Kováč byl z výsledku i předvedené hry zklamaný. „Soupeř do soubojů chodil jako zvíře, to mi u nás chybělo," přiznal. Jeho tým už znal výsledky ostatních zápasů a věděl tak, že v případě výhry se může odlepit z poslední pozice. „Mrzí nás to. Ostatní zápasy samozřejmě sledujeme. Zprávu jsme s klukama dostali, jen jsem tedy čekal, že je to namotivuje více," řekl Kováč.

Nyní už se dívá pouze dopředu, konkrétně tedy na nedělní souboj se Severočechy. „Jestli něco změníme? My máme jasnou strategii hry a principy, které i na Bohemce v nějakých částech fungovaly, ale největším faktorem byla agresivita. Fotbal je prostě i o soubojovém chování a zarputilosti, ve které jsme trochu ztráceli. Soustředíme se na to, co můžeme ovlivnit."

Předprodej vstupenek na zápas probíhá pro hostující fanoušky ZDE, přímo na místě vstupenky v prodeji nebudou.

Stínadla TV