Obrázek článku

V neděli míří B-tým Sklářů na hřiště SK Zápy

V neděli 25. září míří B-tým Sklářů k mistrovskému utkání 8.kola FORTUNA ČFL B na hřiště loňského vítěze třetí fotbalové ligy, týmu SK ZÁPY. Utkání má výkop odpoledne v 16:30 na přírodním trávníku TELETNÍK ARÉNY v Zápech čp. 225. Mapu areálu SK Zápy najdete ZDE

Jako hlavní rozhodčí utkání odřídí jednačtyřicetiletý Lubomír Řeháček z České Lípy. Na čarách budou s praporkem asistovat jeho českolipští kolegové - třicetiletý Martin Bahník a osmadvacetiletý Tomáš Havel. Delegátem utkání je třiatřicetiletý Adam Kindl z Unhoště, města v okrese Kladno.

ZÁPY mají aktuálně odehráno 6 utkání, když jejich duel 4.kola proti Jablonci byl odložen a bude odehrán až příští týden ve středu 28.9. v Zápech. Se 6 zápasy po 7 odehraných kolech jsou Zápy aktuálně na 4.místě tabulky ČFL B se ziskem 12 bodů bez jediné prohry se zápasovou bilancí 3 vítězství a 3 remízy s aktivním skóre 15:10. 

V 1.kole Zápy získali bod za domácí remízu 1:1 s béčkem Pardubic. Následně remizovaly v Živanicích 2:2 a ve třetím kole porazili doma Spartu Kolín 3:2. V 5.kole remizovaly na hřišti FK Přepeře po výsledku 3:3 a v 6.kole porazily v domácím prostředí rezervu FC Hradec Králové 4:2. Minulý týden v sobotu zvítězili 2:0 na hřišti SK Benešov po brankách Jiřího Dubna a Tomáše Matějky.

ZÁPY jsou aktuálně úspěšné i v MOL Cupu, kde ve 2.kole vyřadili po vítězství 2:1 druholigový tým MFK Chrudim, když v dresu Záp skórovali Kristian Janko a Tomáš Dočekal.

Hlavním trenérem Záp je šedesátiletý Petr Vrabec. Petr "Béda" Vrabec je bývalý český fotbalista a československý fotbalový reprezentant. Odchovanec Autoškody Mladá Boleslav je šestinásobným mistrem Československa v dresu pražské Sparty. Památným je jeho gól do sítě Dynama Kyjev v semifinálové skupině nultého ročníku Ligy mistrů, který vstřelil přímo z rohu. Ve stejném ročníku 1991/92 dal gól i Barceloně na Camp Nou a obhájci trofeje Olympique Marseille. Po skončení hráčské kariéry se věnuje trenérské činnosti. Působil například 7 let na lavičce pražské Slavie, kde byl asistentem Karla Jarolíma, s nímž zažil dva ligové tituly Slavie v letech 2008 a 2009.

Hrajícím asistentem Petra Vrabce je čtyřiatřicetiletý záložník Tomáš Matějka (#10), který je zároveň také jedním z pilířů sestavy domácích. Trenérem brankářů je jednašedesátiletý Juraj Šimurka, bývalý vynikající ligový brankář.

Momentálně nejlepším střelcem Záp je s 5 brankami čtyřiatřicetiletý kanonýr a zároveň kapitál týmu Jiří Duben © (#17). Největší herní vytížení má v červeno-bílém dresu Sportovního klubu Zápy s maximálním počtem odehraných minut právě zmiňovaný Jiří Duben a dále také zkušení borci Josef Eliáš (#14), Václav Pardubský (#3), Miroslav Petrlák (#18) a Patrik Růžek (#2). Mezi tyčemi je jedničkou a stálicí devětadvacetiletý Karel Hrubeš (#27), brankář se zkušenostmi z pražské Sparty a z pražské Slavie, který působil také ve Viktorii Žižkov.

PREVIEW v plném rozlišení ZDE.

Stínadla TV