Obrázek článku

V neděli přijede na Stínadla Mladá Boleslav

Po třech letech můžou fotbalové Teplice slavit třetí vítězství v řadě, pokud „skláři” v neděli odpoledne na Stínadlech porazí Mladou Boleslav. Parta trenéra Jiřího Jarošíka bude proti Středočechům od 15 hodin usilovat o další vylepšení postavení v tabulce FORTUNA:LIGY.

Aby „žlutomodří” brali třikrát po sobě tři body? To se povedlo naposledy mezi 30. listopadem a 15. prosincem 2018. Tehdy Tepličtí pod vedením trenéra Stanislava Hejkala porazili Liberec (1:0), Spartu (1:0) a Zlín (2:1). „Říkal jsem klukům v kabině, že je příjemné v novinách číst o prolomení nepříznivých sérií. Po výhře v Jablonci se psalo, že Teplice vyhrály po deseti letech v Jablonci, že Lojza Hyčka dal po pěti letech gól, že Teplice vyhrály venku po roce, že má Grigy po půl roce nulu... I proto jsem apeloval na hráče, aby Vánoce v hlavě ještě neměli, neřešili je ani dovolené. Říkal jsem jim, že by byla škoda ten poslední zápas nějak ztratit, pustit. Chceme bodovat, pokusit se o třetí výhru v řadě,” říká teplický kouč Jiří Jarošík.

Mladou Boleslav vidí jako nepříjemného soupeře, který se dá dopředu těžko přečíst. „Boleslav? To jsou zkušení hráči, ale nevyzpytatelný soupeř. Záleží, jak jim sedne zápas. Můžou porazit kohokoliv, hrát vyrovnané duely s týmy z vrchu, ale pak lacině prohrát jako například minule doma s Pardubicemi.” Podle Jarošíka může rozhodovat to, kolik hráčů budou mít oba trenéři k dispozici. A také větší motivace. „Nechci říct, že Boleslavští o nic nehrajou, ale myslím, že máme daleko větší motivaci, než mají oni. Doufám, že to bude vidět.”

Také brankář Teplic Tomáš Grigar věří v zisk dalších tří bodů. „Recept na výhru? Hned na začátku dát gól a pak žádný nedostat,” usmívá se. „Bude to hodně těžký zápas. Chceme udělat nějaký ten bodík. Tři zápasy za sebou vyhrát by zlepšilo dojem z podzimní práce,” tvrdí.

Středočeši jsou v tabulce osmí, mají 23 bodů. Nevyhráli dva zápasy v řadě, po zmiňované domácí porážce od Pardubic padli i v Edenu se Slavií (0:2). Jejími nejlepšími střelci jsou šestigóloví Ewerton a Škoda. Mužstvo vede zkušený kouč Karel Jarolím.

Na zápase bude pro fanoušky otevřena pouze východní tribuna, místo na ní mají do pátku do 15:00 rezervované permanentkáři FK Teplice, kteří si však musí předem zajistit místenku na utkání. Tu si mohou majitelé permanentek zajistit na internetu ZDE, případně na recepci stadionu na Stínadlech každý den od pondělí do pátku od 6:00 do 21:00, v obou případech je místenka zdarma. Od pátku od 15:00 pak začíná také volný prodej vstupenek z nevyčerpané kapacity.

Na utkání rovněž platí další vládní omezení, tedy že mohou dorazit pouze očkovaní jedinci či lidé, kteří v posledních 180 dnech COVID-19 prodělali. "Klub se musí řídit vládními nařízeními a samozřejmě také Protokolem LFA. Podle vládních nařízení mají z těchto pravidel výjimku děti do 12 let, které bezinfekčnost nemusí prokazovat. Dále pak mládež do osmnácti let, rozočkovaní jedinci a také osoby s kontraindikací. Těm pro návštěvu utkání stačí PCR test," vysvětluje Martin Kovařík.

Jak prokážu bezinfekčnost?
a) Vytištěným dokumentem, který obsahuje Vaše jméno
b) Aplikací Tečka

Respirátory

Na stadion budete vpuštěni pouze s ochranou úst a nosu (FFP2, nebo KN95 bez výdechového ventilu).

Stínadla TV