Obrázek článku

V pátek od 17:30 hostí B-tým Sklářů Bohemians

V pátek 18. listopadu hostí B-tým Sklářů v přípravném utkání aktuálního lídra skupiny A České fotbalové ligy, tým BOHEMIANS PRAHA 1905 B. Utkání má výkop v 17:30 pod umělým osvětlením na UMT stadionu Na Stínadlech

B-tým Bohemians je po podzimní části na 1.místě tabulky skupiny A České fotbalové ligy se ziskem 31 bodů s bilancí 10 výher - 2 remízy - 3 porážky s celkovým skóre 31:14. S jednatřiceti vstřelenými brankami v patnácti odehraných kolech je ofenziva Klokanů po ofenzivě Viktorie Plzeň aktuálně druhou nejproduktivnější ofenzivou celé soutěže.

Hlavní trenérem rezervy Bohemians je dvaapadesátiletý dlouholetý ligový hráč a rodák z Kroměříže - Dalibor Slezák. Dalibor Slezák nastoupil v nejvyšší soutěži k 217 utkáním a vsítil v nich 23 gólů. V lize nastoupil poprvé v sezóně 1990/91 a v ligové kariéře oblékl dresy 9 klubů - Dukly, Ostravy, Liberce, Hr. Králové, Zlína, Olomouce, Bohemians, Jablonce a Slovácka. Asistentem Dalibora Slezáka je dvaatřicetiletý Marek Štefan.

Kapitánem Bohemians je třiadvacetiletý Darek Farkaš (6). 

Nejlepším střelcem Bohemians v dosavadním průběhu aktuálního ročníku ČFL je s 11 brankami ve 13 utkáních dvaadvacetiletý kanonýr Vladimír Zeman (10). Celkem 6 branek v 9 odehraných utkáních má na svém kontě dvacetiletý Vojtěch Novák (21). 

Nejvíce odehraných minut v aktuální sezóně ČFL v zeleno-bílém dresu Bohemians mají již zmínění Darek Farkaš a Vladimír Zeman, dále také Adam Kadlec (14), Stefan Vilotič (17), Ondřej Damašek (22), Filip Mareš (8) a Matěj Kadlec (3). 

V 7 utkáních nastoupil v dresu B-tým Bohemians také velezkušený třiatřicetiletý Jan Morávek (19), který před svým letním návratem do ČR odehrál 10 sezón v bundesligovém FC Augsburg.

Nejvíce odchytaných minut v brance rezervy Bohemians má čtyřiadvacetiletý Marek Kouba (1) a také sedmadvacetiletý Ondřej Soukup (30), když oba v ČFL aktuálně odchytali každý 7 utkání.

Stínadla TV