Obrázek článku

V posledním kole jedeme v nedeli do Jablonce

K poslednímu utkání sezony 2022/2023 pojedou fotbalisté Teplic v neděli do Jablonce. Na Střelnici je od 17 hodin přivítá domácí celek, který je už také zachráněný.

„Skláři" mají za sebou ve skupině o záchranu čtyři zápasy. Dva z nich vyhráli, jednou prohráli a jednou remizovali. Plichtu si na své konto připsali v neděli, kdy se rozešli smírně 1:1 s Brnem. „Bylo trošku lehčí hrát s jistotou záchrany, z týmu to spadlo. I v kabině je atmosféra odlehčená, ale každý máme nějaký svůj osobní cíl, takže tlak pořád je," říká útočník Daniel Fila, jenž dal Zbrojovce, kde s fotbalem začínal, jedinou teplickou branku.

Také trenér Zdenko Frťala tvrdí, že stále je o co hrát, i když příslušnost k ligové elitě mají „žlutomodří" už jasnou. „Poté, co jsme se v Ostravě i přes porážku zachránili, jsme nijak přehnaně neslavili. Na to bude dostatek času po sezoně. Apelovali jsme na hráče, aby byli koncentrovaní na poslední dvě kola. S Brnem se to vydařilo, jen mě mrzí, že jsme nedotáhli obrat. Po zápase jsme zregenerovali, v Jablonci chceme sezonu dokončit důstojně a úspěšným výsledkem."

Bude pro teplického kouče souboj na Střelnici prestižní? Před časem Jablonec trénoval. „Už uplynulo hodně času, kdy jsem byl v Jablonci. Byla to pro mě obrovská zkušenost, kdy jsem mohl trénovat poprvé ligový tým se spoustou kvalitních hráčů. Neberu to teď prestižně, i když je to částečně severočeské derby. Do hry se možná dostanou hráči, kteří se tolik nedostávali na trávník."

Jablonečtí v neděli prohráli v Pardubicích 0:2, dojem budou chtít napravit doma proti Teplicím. To, že už o nic nejde, jejich kouč David Hořejší nebere. „Je to další ligové utkání. Každý z nás v něm hájí barvy Jablonce a vždycky musí hrát naplno. O nějakých variantách sestavy a možných změnách uvažujeme. Ale uvidíme podle aktuálního zdravotního stavu. Někteří hráči by si tu šanci dostat zasloužili."

Stínadla TV