Obrázek článku

V posledním kole přijedou ve středu České Budějovice

Je tu poslední kolo základní části FORTUNA:LIGY! Teplice v jeho rámci přivítají ve středu od 18 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech SK České Budějovice. Poté, co v neděli padly v Praze s Pardubicemi, mají co napravovat, jejich postavení v tabulce není vůbec příznivé.

Skláři jsou čtrnáctí, patnácté Pardubice už ale mají stejný bodový zisk. Naštěstí pro Severočechy v neděli ztrácely i celky, které jsou těsně nad nimi – Jablonec, Zlín i Bohemians. „V závěru ligy se bude počítat každý bod,” ví Alois Hyčka. Poté, co skončí základní část, vypukne nadstavba, čili dalších pět duelů ve skupině o záchranu

Ještě návrat k duelu ve vršovickém Ďolíčku, kde Tepličtí herně i výsledkem zklamali. „Náš přístup byl hrozný, výkon byl katastrofální. Prohráli jsme zaslouženě, protože jsme nic nepředvedli. Ani v útoku, záloze, obraně a ani gólman nic nepředvedl. Takhle se nehraje o záchranu. Nemám žádné kladné slovo,” čišelo naštvání z brankáře Tomáše Grigara.

„V kabině jsem i zvýšil hlas. Jsem z výsledku a přístupu k zápasu zklamaný,” doplnil brankáře žlutomodrých Jiří Jarošík.

Jihočeši jsou ve velké pohodě, na devátém místě se jim dýchá jako na tom nejčistším vysokohorském vzduchu. Na podzim České Budějovice Teplice porazily 1:0, branku dával Mihálik. Naposledy svěřenci kouče Davida Horejše doma porazili 2:1 Bohemians. „Hráčům patří obrovský dík, podali výborný výkon a zvítězili jsme zaslouženě. Byli jsme rozhodně lepším týmem,“ těšilo Horejše po devadesáti odehraných minutách.

Přijďte ve středu fandit Teplicím! Na Stínadlech se startuje v 18 hodin. Utkání budou řídit rozhodčí v tomto složení Proske - Kotík, Dresler (Starý), VAR tentokrát na zápase přítomen nebude.

Stínadla TV