Obrázek článku

V předposledním kole míříme v neděli na hřiště Pardubic

Základní část FORTUNA:LIGY spěje do svého finiše, Teplice v předposledním kole pojedou v neděli do vršovického Ďolíčku, kde je už druhou sezonu doma celek Pardubic. Od 17 hodin vypukne bitva, která může hrát v závěrečném ligovém účtování velkou roli.

Skláři mají za sebou nepříliš vydařené domácí střetnutí se Spartou, které před 10 tisíci diváky prohráli po slibné úvodní půli 0:3. „Proti Spartě jsme se chtěli prezentovat lepší hrou, déle vzdorovat, vytáhnout se na ni. Mrzí mě to i proto, že přišla dobrá návštěva,” vrací se ještě trenér Jiří Jarošík k minulé sobotě.

„První poločas nebyl od nás špatný. Pak nás položil ten první gól, po něm už to nebylo ono. Teď přijdou zápasy o život, které musíme zvládat. Se Spartou jsme jen mohli, teď už musíme,” uvědomuje si fotbalista Severočechů Alois Hyčka.
Podle Jarošíka teď Teplické čeká „sedm finálových zápasů”. Po konci základní části totiž přijde na řadu nadstavbová část, která čítá pět duelů s týmy ze spodu tabulky.

Nejprve ale na cestě za záchranou stojí Pardubice, které na podzim na Stínadlech vyhrály 2:1. „Máme Pardubicím co vracet. Byly tu celý zápas zalezlé, mockrát se přes půlku nedostaly, ale daly dva góly. Teď je to zase o šest bodů, přáli bychom si mít štěstí tentokrát my,” přeje si Jarošík.

Dobře si ale uvědomuje, o co nedělní soupeř Teplic hraje. „Pro ně je to zápas roku. Když nás porazí, tak mají stejně bodů jako my. Možná, že to je nejdůležitější zápas sezony. Bude to obrovský boj, snažíme se na něj co nejlépe připravit.”

I Hyčka ví, že půjde o vše. „Teď to budou zápasy o život! Po Spartě nejsme skleslí. Máme za sebou výsledky, je na co navazovat. Náš týmový výkon a hra se oproti podzimu změnil. V tom prvním zápase se nám nepovedlo několik situací, pak jsme dostali hloupý gól a následně o výsledku rozhodl podivně VAR, když Grigy první penaltu chytil. Nebyli jsme tehdy horší, ale neměli jsme tolik štěstí. Máme jim co vracet.”

Východočeši ještě na jaře nevyhráli, na své konto si připsali jen hubené čtyři body za čtyři remízy. Co je souží? „Hráči se potřebují trochu uklidnit, protože to už souvisí i s psychikou. Musíme se zaměřit na to, abychom do budoucna důležité situace řešili lépe,“ říká trenér FK Pardubice Jiří Krejčí.

Svůj problém v plné nahotě odhalil celek z města perníku, který však má azyl na stadionu Bohemians v Praze, v posledních dvou zápasech - doma s Jabloncem a v Edenu proti Slavii. S Jabloncem i přes několik slibných příležitosti remizoval 1:1, tuzemskému gigantovi podlehl 0:4.

Utkání se ve vršovickém Ďolíčku bude hrát za rozhodcovského dohledu Tomáše Klímy s asistenty Tomášem Mokruschem a Jiřím Pečenkou, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Švagr. U VARu tentokrát zasednou Tomáš Kocourek a Jakub Hrabovský.

Stínadla TV