Obrázek článku

V rámci akce Run and Help se na Stínadlech naběhaly stovky kilometrů

Více než šest stovek běžců, kteří naběhali od jednoho kolečka až po desítky koleček kolem ligového trávníku na Stínadlech, dorazili ve středu během celého dne do AGC Arény Na Stínadlech, kde se konala akce Run and Help, kterou pořádal FK Teplice a Nadační fond FK Teplice ve spolupráci s Kontem Bariéry.

Tento běh se konal na podporu malého Jáchyma z Proboštova, kterého čekají po operaci nožiček intenzivní rehabilitace. Přispívat bylo možné do předem připravené kasičky, běžci si navíc mohli zakoupit také červené nosy, které jsou symbolem Konta bariéry a které nosila legenda FK Teplice Admir Ljevaković při svých gólových oslavách.

Jedním z prvních běžců, který zahájil běžecký program na Stínadlech, byl ředitel klubu Rudolf Řepka, ke kterému se po pár minutách přidal také primátor města Teplice Hynek Hanza. Pak už na Stínadla začaly proudit školy i další organizace a lidé z Teplic a okolí, ať již šlo např. o dětské domovy, Arkadii, fanoušky či širokou veřejnost všech věkových kategorií. Nechyběly samozřejmě ani všechny mládežnické týmy FK Teplice, které běh zařadily do svého tréninkového plánu.

Podpořit charitativní akci dorazili také hokejisté Vervy Litvínov útočníci Matěj Chalupa s Martinem Havelkou a brankář Denis Godla, ti si dali několik koleček ve společnosti Pavla Verbíře, Admira Ljevakoviće, Tomáše Vondráška, Ladislava Kodada nebo Štěpána Chaloupka. O něco později pak dorazily také házenkářky DHK Baník Most, které o minulém víkendu oslavily další ligový titul. Admir Ljevaković i Jan Rezek pojali Run and Help jako přípravu na svou sobotní Rozlučku legend. Admira navíc přišla podpořit i jeho celá rodina, která k jeho padesáti uběhaným kolečkům v AGC Aréně, přidala ještě dalších sedmdesát.

„Za celý den se v AGC Aréně odběhalo úžasných 3645 koleček (téměř 1300 kilometrů), přičemž Nadační fond FK Teplice za každé z nich podpořil Jáchymka pěti korunami, což znamenalo od nadačního fondu příspěvek ve výši 18 225 Kč. Vedle toho navíc účastníci akce či fanoušci přes účet NF FKT podpořili Jáchymka dalšími 33 306 Kč. Celkem se tak díky této akci mohlo Jáchymkovi pomoci darem ve výši 51 531 Kč, který poslouží na jeho rehabilitace,“ přiblížil CSR manažer klubu Vilém Kunz. „Chtěla bych z celého srdce poděkovat všem, kteří přišli podpořit Jáchymka. Bylo Vás pro mě strašně moc. Velmi si toho vážím,“ poděkovala všem účastníkům maminka Marie.

Stínadla TV