Obrázek článku

V sobotu je tu šlágr se Spartou!

Tohle bude šlágr, který tradičně vzrušuje fanoušky na Teplicku už dlouho dopředu. Na Stínadla v sobotu večer (19:00) dorazí pražská Sparta, která stále usiluje o mistrovský titul. Skláři naopak potřebují body pro záchranu nejvyšší soutěže, diváci se tak rozhodně mají na co těšit.

Sparta tři kola před koncem základní části ztrácí na vedoucí Plzeň pět bodů, poté ji ale čeká ještě nadstavba. Z Letné zní, že se o první místo ještě porve. Minule porazila Baník Ostrava 2:1, její trenér Pavel Vrba řekl: „Bylo to jedno z našich nejlepších utkání.

Pešek, Pulkrab, Hložek, to jsou nejlepší střelci Sparty této sezony. Všichni dali po sedmi brankách. Posledně jmenovaný se trefil i do sítě Baníku. „Byl to těžký zápas, jak bývá s Baníkem zvykem. Ale čekali jsme to a myslím, že jsme do toho nevstoupili úplně špatně. Sice jsme v sedmé minutě dostali zbytečný gól ze standardky, chtěli jsme si na to dávat pozor, Baník je v tom silný. Celé utkání jsme ale hráli úplně naplno, nechali jsme na hřišti všechno, takhle to má vypadat. Byli jsme odměněni góly, hodnotím to pozitivně,“ řekl po skončení zajímavého duelu.

Tepličtí zvítězili v minulém kole v Liberci 1:0, tři body zařídila branka Václava Sejka. Ten ale proti Letenským nenastoupí, protože na Stínadlech hostuje právě z týmu Pražanů, stejný osud potká i Jana Fortelného. „Jsme rádi, že jsme Liberec vyloupili. Bod by v naší situaci tolik neřešil,“ radoval se z vítězství trenér žlutomodrých Jiří Jarošík.

Co si kouč Teplic myslí před sobotním zápasem o soupeři? „Četl jsem komentář Martina Haška, to je trošku návod pro nás. (úsměv) Spartu sleduji, vím změny, jak hraje, trošku jí fandím. Ale myslím, že to určitě není teď ta nejsilnější Sparta. Pořád se s tím pere – s příchody, odchody. Sleduji vršek, tam je to zamotané, jsem rád, že se do něj vrátila. Nahoře to bude mít jiskru. A i dole, takže nás sobotní zápas všechny hodně zajímá. Věřím, že přijde hodně lidí.“ Na podzim Sparta Teplice na Letné porazila 4:2.

Souboj Teplice – Sparta začíná na Stínadlech v 19 hodin, přijďte fandit i vy! Utkání bude řídit Jan Machálek s asistenty Janem Patákem a Danem Vodrážkou, čtvrtým rozhodčím je Pavel Orel. U VARu budou Vít Ondráš a Marek Podaný.


Předprodej jednorázových vstupenek probíhá přes tyto odkazy:
Domácí fanoušci!

Fanoušci AC Sparta Praha!

Stínadla TV