Obrázek článku

V sobotu míří B-tým Sklářů do Velvar

V sobotu 13. srpna míří B-tým Sklářů k mistrovskému utkání 2.kola nového soutěžního ročníku FORTUNA ČFL B na hřiště SLOVANU VELVARY. Utkání má výkop odpoledne v 17:00 na přírodním trávníku fotbalového areálu Velvar v ulici Nábřeží číslo popisné 677 ( mapa ZDE )

Jako hlavní rozhodčí utkání odřídí třiačtyřicetiletý Ondřej Černý z Prahy, který působil v nejvyšší FORTUNA LIZE jako pomezní 6 sezón, jako hlavní sudí pískal druhou nejvyšší soutěž a je zároveň elitním sudím na listině UEFA a FIFA pro futsal. Na čarách mu budou s praporkem asistovat pánové David Lafek a Patrik Gunitš. Delegátem utkání je pan Martin Vlk z Mladé Boleslavi.

TJ SLOVAN VELVARY v minulém soutěžním ročníku ČFL získal celkem 45 bodů s bilancí 13 výher - 9 remíz - 9 porážek s aktivním skóre 47:40. S touto bilancí obsadili svěřenci hlavního trenéra Pavla Janečka v soutěžním ročníku 2021/22 konečné 7.místo. 

Od nové sezóny došlo ke změně na trenérském postu Slovanu Velvary, když se hlavním trenérem Velvar stal zkušený kladenský kouč Zdeněk Hašek, který naposledy dovedl FK Baník Most-Souš do ČFL. Působil doma na Kladně, ale už roky se pohybuje za jeho hranicemi a zejména v ČFL má za sebou velké úspěchy, ať už s Vlašimí, Kunicemi, dobře hrál i o soutěž výš se Žižkovem. Trénoval rovněž Hostouň a před rokem přišel pomoci Mostu/Souši v jeho snaze o návrat do ČFL. To se mu povedlo. Jeho asistentem byl jmenován Michal Slabý, rodák z Litoměřic, který trénoval FK Litoměřicko a působil jako asistent u divizního Arsenalu Česká Lípa.

Poslední vzájemné utkání v rámci ČFL tento rok sehráli oba týmy na jaře v neděli 10.dubna na UMT stadionu Na Stínadlech a tento duel nakonec skončil výhrou Sklářů 3:1 po poločase 2:0. Za Teplice skóroval Jakub Hora, Vicu Bulmaga a Marek Vobecký. Za Velvary se trefil Jakub Rubeš.

V úvodním kole nového soutěžního ročníku ČFL Velvary uspěli na hřišti Benešova po výsledku 1:3 (1:1). Za Velvary se trefil kapitán týmu Ladislav Vopat (9), dále také Tomáš Kott (15) a Daniel Richter (17).

PREVIEW

Stínadla TV