Obrázek článku

V sobotu na Stínadla přijíždí Jablonec

Ve třetím kole nadstavbové části o záchranu nejvyšší fotbalové soutěže se v sobotu od 16 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech utkají v malém severočeském derby Teplice a Jablonec. Půjde o veledůležité body, které jednomu i druhému celku můžou výrazně pomoct vyhnout se zrádné baráži.

To, že půjde o hodně, ví všichni aktéři sobotního duelu. „Podle mě to bude jeden z nejdůležitějších zápasů téhle sezony. Dáváme se zdravotně do pořádku. Dva, možná tři hráči se vrátí do sestavy,” vyhlíží sobotu trenér FK Teplice Jiří Jarošík.

Doufám, že jeho tým podá daleko lepší výkon, než který předvedl před týdnem ve Zlíně, kde Severočeši prohráli 0:3. „Pokud nám odskočí Jablonec nebo Pardubice, tak zůstaneme s Bohemkou dole. Nemůžeme nechat Jablonec vyhrát,” burcuje Jarošík.

Co teplický lodivod soudí o sobotním soupeři sklářů? „V Jablonci proběhla změna na postu hlavního trenéra. Hned první zápas přinesl efekt. Možná z nich spadla deka, budou psychicky nahoře.”

Hned ve středu pak jedou Teplice do Karviné, další sobotu hostí doma v posledním utkání nadstavby Pardubice. „Problémem je, že nás čeká další anglický týden. Kdyby byli všichni hráči zdraví, tak bych se toho nebál. Jinak to kvituju, protože na konci sezony se toho už moc nenatrénuje. Ale v naší situaci to ideální není.”

Jak již zaznělo, Jablonec po odvolání trenéra Petra Rady vyhrál, doma přehrál Pardubice 2:0. Nová trenérská dvojice, kterou tvoří bývalí Radovi asistenti Jiří Vágner s Tomášem Čížkem, pumpovali pod hlavní tribunou pěstí na oslavu vítězství a zlomení černé série. „Myslím, že jsme udělali první krok, abychom se vyhnuli baráži, ale ulevíme si, až tahle sezona skončí a my budeme mimo ty barážové pozice,“ měl ze tří bodů radost i fotbalista Jablonce Jakub Martinec.

„Na klucích byla vidět velká touha zápas zvládnout, hlavně první půle byla dobrá. Karviná nás na začátku druhé trochu zaskočila, ale i tak jsme to měli celkem pod kontrolou. Škoda jen, že jsme z těch velkých šancí nepřidali další gól, který by nás úplně uklidnil, takové příležitosti bychom dávat měli. Pro nás je to důležité vítězství, zlomili jsme to a já osobně cítím velkou úlevu, že jsme to zvládli,“ odfoukl si Vágner.

V základní části Teplice Jablonec dvakrát porazily. Na Stínadlech vyhrály 1:0, na Střelnici dokonce 2:0. Vstupenky jsou v předprodeji ZDE.

Stínadla TV