Obrázek článku

V sobotu nastoupíme na hřišti Liberce

Tohle bude zápas týmů, které v prvním kole překvapily obrovské favority. Liberec si na Letné vyšlápl na Spartu, porazil ji 2:1, Teplice před svými fanoušky trápily mistrovskou Plzeň, remizovaly s ní 2:2. V sobotu od 16 hodin se v severočeském derby utkají oba celky u Nisy, pro Slovan to bude úvodní domácí duel jubilejní 30. prvoligové sezony.

 Skláři překvapili celou sportovní veřejnost, když s Viktorkou hráli vyrovnanou partii. "Souhlasím, byl to vyrovnaný zápas. Ale pořád jsem u nás viděl hodně chyb. Když jsme vedli 2:0, tak jsme se zbytečně zatáhli, už jsme vysoko nenapadali, to byla chyba. Po vyrovnání se to pak v poli srovnalo a vyhrát mohl kdokoliv," vrací se Tomáš Hunal, asistent hlavního kouče Jiřího Jarošíka, k sobotnímu střetnutí. "Myslím, že na Liberec bude platit úplně to samé, co na Plzeň - nesmíme ho nechat rozehrávat; má mladé a šikovné hráče. Celkově styl, jakým jsme se prezentovali proti Plzni, nebude vyhovovat žádnému mančaftu," přidává populární "Huny".

Liberec opět v létě výrazně změnil kádr, trenér Luboš Kozel má ale k dispozici znovu velmi kvalitní družstvo. To se ukázalo v Praze na Letné, kde si se Slovanem Sparta nevěděla rady. Naznačil překvapivý zisk tří bodů, že Ještěd boys budou žhavou štikou ligy? "Nechci zde říkat nějaká očekávání. Momentálně chceme jít utkáni od utkání. A víme, že když teď doma nezvládneme Teplice, tak je výhra na Spartě víceméně k ničemu," nabízí svůj pohled Christian Frýdek, hvězdička Liberce.

Zápas Teplic v Liberci, kde se jim zpravidla bodově daří, začíná v sobotu v 16 hodin. Utkání bude rozhodovat Marek Radina s asistenty Jaroslavem Kubrem a Jakubem Šimáčkem, čtvrtým rozhodčím bude Jan Všetečka.

Stínadla TV