Obrázek článku

V sobotu se bude na Stínadlech hrát proti Slavii

Stínadla budou v sobotu vpodvečer dějištěm startu vedoucí Slavie, která je zatím na jaře stoprocentní. Od 18 hodin se v Teplicích rozehraje duel, který se bude hrát před velkou diváckou kulisou.

„Slavia bude jednoznačně favoritem, my outsiderem, o tom se nemusíme vůbec bavit. Možná je to jako dřív, kdy hrál Sovětský svaz hokej - dal se porazit jednou z deseti zápasů. Nemůžeme ale jít do utkání s tím, že prohrajeme, tak to prostě ve sportu nejde. Každý zápas chceme vyhrát, i ten, ve kterém jsme outsider," říká asistent hlavního teplického kouče Jiřího Jarošíka Tomáš Hunal.

Skláři na jaře nebodovali, ze tří duelů mají děsivé skóre 1:9. Navíc jim bude chybět řada hráčů základní sestavy: vykartovaní Kučera a Hybš nebo zranění Vondrášek, Jukl a nově i Knapík. „Máme další kluky, kteří se můžou ve velkém zápase ukázat. Oni teď můžou prokázat, že mají na základ, je to pro ně velká motivace."

Jaký bude recept na sešívané? „Musíme dělat co nejméně chyb, být dobře organizovaní. A mít štěstí. Jiná cesta není," ví Hunal.

Teplice před koncem přestupního termínu získaly z Jablonce na hostování do konce sezony záložníka Dominika Pleštila. Proti Slavii už na jaře hrál - v jabloneckém dresu byl v Edenu u porážky 1:5. „Je rozdíl hrát u ní doma, nebo doma. Doma je větší šance něco uhrát. Slavia je nejlepší klub u nás, ale musíme se pokusit něco urvat," slibuje fanouškům, kteří ho poprvé můžou vidět hájit teplické barvy.

Slavia je v pohodě, naposledy prohrála 9. října v Olomouci, od té doby si osmkrát na své konto připsala plný bodový zisk. Naposledy si Pražané doma poradili 2:0 s nevyzpytatelným Brnem. Zazářil brankář Kolář, dařilo se van Burenovi Trenér Jindřich Trpišovský má kam sáhnout, sešívaní disponují velice silným kádrem. „Mám teď na jaře větší manévrovací prostor než na podzim, libuje si kouč v posledních letech nejúspěšnějšího českého klubu. A protože je lavička opravdu silná, může soupeře střídáním překvapit dříve, než je tomu zpravidla zvykem. „Pokud máte k dispozici takové hráče, nebojíte se do sestavy sáhnout třeba i dřív," ví Trpišovský.

Předprodej vstupenek zatím slibuje na Stínadlech velkou návštěvu, je v tuto chvíli dokonce vyšší než byl na podzim před zápasem s pražskou Spartou. Vstupenky si mohou domácí fanoušci kupovat ZDE. Fandové, kteří dorazí ve dresech, šálách či jiných předmětech Slavie pak ZDE. Cena vstupenek je do páteční půlnoci 110 Kč pro muže a 55 Kč pro ženy, v sobotu se pak vstupenky na internetu i na pokladnách budou prodávat za 170 Kč a 85 Kč. Pro děti do 150 cm je v obou případech vstup zdarma, ale je potřeba si zajistit pro ně vstupenku.

Utkání startuje v 18:00 a řídit ho bude Tomáš Klíma s asistenty Ivo Nádvorníkem a Lukášem Machačem, čtvrtým rozhodčím bude Michael Kvítek. U VARu zasedne Tomáš Kocourek a Matěj Vlček, delegáty zápasu jsou Václav Andrejs a Jaroslav Beneš.

Stínadla TV