Obrázek článku

V sobotu se doma utkáme s Libercem

V posledním podzimním kole se Teplice utkají na svém stadionu s Libercem. Střetnutí, které bývá médii často označováno jako severočeské derby, začíná v AGC Aréně Na Stínadlech v sobotu, a to v 15 hodin.

Berou vůbec skláři duely se Slovanem jako derby? „Říká se, že je to severočeské derby. Ale moc to tak nebereme. V mládeži byly prestižní duely s Ústím a Mostem, nejvíc s Ústím. V lize je asi extra motivace proti pražským S. Na druhou stranu každý zápas je v lize ohromně důležitý, takže nelze koukat na to, s kým se zrovna hraje," říká stoper Teplic Jan Knapík.


Po předchozí porážce 0:3 v Mladé Boleslavi žlutomodří potřebují body jako sůl, což si pochopitelně uvědomuje i „Knápa". „Nechceme být dole namočení. Je to důležitý duel i pro psychiku, pauza je pak příjemnější, i Vánoce."

V srpnu Teplice v Liberci prohrály 1:5, tento nezdar chtějí odčinit. „Máme Liberci do vracet, chceme to zvládnout. U nich se nám zápas nepovedl, to chceme napravit. A i tu porážku v Mladé Boleslavi. Slovan je nepříjemný soupeř, má skvělé hráče. Ale chceme tři body!" velí Knapík. Doufá, že do hlediště přijde co nejvíc diváků. „Doma se nám daří, na to chceme navázat. Fanoušci nám snad vytvoří zase dobrou atmosféru."

Tepličtí budou spoléhat na své střelce Gnigna a Žáka, oba mají shodně po šesti brankách. Mimo hru je ale Shejbal, kterého znovu trápí problémy s lýtkem. Nejlepším střelcem Slovanu je Mick Van Buren, dal zatím devět gólů. „Je to náš rozdílový hráč," říká na adresu Nizozemce trenér Luboš Kozel. Mužstvo zpod Ještědu je sedmé, naposledy doma porazilo 2:0 Hradec Králové. Venku ale tři duely v řadě prohrálo...

Zajímavostí v kádru teplického soupeře je nejen Nizozemec Van Buren, ale i Belgičan Oliver Vliegen, který stráží branku Slovanu. Dokáží Teplice přelstít svého severočeského soka, který je vyztužený oporami z Beneluxu?

Utkání v sobotu na Stínadlech bude rozhodovat hlavní sudí Petr Hocek s asistenty Jiřím Pečenkou a Lukášem Slavíčkem, čtvrtým rozhodčím bude Josef Krejsa. U VARu zasednou Jan Petřík a Lukáš Nehasil. Předprodej vstupenek probíhá ZDE.

Stínadla TV