Obrázek článku

V sobotu startuje jarní část FORTUNA:LIGY!

Hned na úvod ligového jara čeká Teplice důležitý záchranářský souboj. V sobotu od 15 hodin na svém stadionu Na Stínadlech přivítají pražské Bohemians, kteří také neměli v zimě klidné spaní.

Tepličtí mají za sebou nevydařený podzim. V devatenácti mistrovských duelech nasbírali pouze 11 bodů, což stačilo na předposlední příčku. Ta by znamenala tuhý barážový souboj s jedním z druholigových celků. A tomu se „skláři” chtějí za každou cenu vyhnout a nejvyšší soutěž, která se v lázeňském městě hraje nepřetržitě od roku 1996, co nejdříve zachránit.

V zimě „žlutomodří” absolvovali kvalitní zimní přípravu, kterou zpestřilo soustředění v Turecku. „Jsem spokojený. To Turecko se nám povedlo, byly tam dobré terény, dobří soupeři. Myslím, že jsme dobře reprezentovali Teplice. Hra byla slušná. Teď aby byli všichni zdraví, nedostali covid. A abychom si přenesli do ligy formu z Turecka. Kluci poznali, že se dá hrát se všemi, nabyli sebevědomí,” říká trenér FK Teplice Jiří Jarošík.

Do jara Teplice půjdou s několika posilami a také s uzdravenými hráči. „Díky tomu všemu cítím v kádru větší konkurenci. Ta je moc prospěšná,” pochvaluje si Jarošík. Jedním z uzdravených fotbalistů je univerzál Tomáš Kučera. Tuší, že vyhrát nad klokany bude pro jeho tým stěžejní. „Čeká nás nevypočitatelný soupeř. A zároveň je to důležitý zápas. Může to dopadnout na obě strany. Klokani mají vyrovnaný kádr. Bude to zajímavé. Doufám, že to zvládneme,” říkal před sobotním výkopem.

Ani v Ďolíčku nevládla přes zimu spokojenost. Bohemka přezimovala dvanáctá, na první barážovou pozici měla náskok pouhého bodu. Není proto divu, že i ona se snažila v zimě posilovat. I trenér Luděk Klusáček mluvil o lepší konkurenci. Cíle klokanů? „Rádi bychom bojovali o prostřední skupinu. Myslím si, že to byla otázka dvou tří zápasů, které nám utekly. Pak bychom byli jinde.”  Zajímavé je, že Bohemians získali v zimě exteplického obránce Jevgenije Nazarova. Cílem Pražanů bylo především zkvalitnění defenzivy. „Věřím, že jsme na ligu připraveni,” řekl Klusáček.

Utkání s Bohemians Praha 1905 bude řídit Ondřej Berka s asistenty Matějem Vlčkem a Janem Váňou, čtvrtým rozhodčím bude Michael Kvítek. U VARu bude Tomáš Kocourek a Jakub Hrabovský. Pro vstup na utkání je potřeba mít místenku (veškeré pokyny najdete ZDE), kterou je možné získat po zadání kódu permanentky ZDE nebo na recepci stadionu do pátku do 21:00. V případě, že nebude vyčerpána kapacita, tak bude možné místenky i jednorázové vstupenky získat od v sobotu od 13:00 na pokladně stadionu.

Stínadla TV