Obrázek článku

V závěru května proběhne na Stínadlech Rozlučka legend!

Velký rozlučkový zápas tří ligových legend proběhne v závěru května na teplických Stínadlech. Oficiálně se tu s prvoligovou kariérou rozloučí legenda FK Teplice Admir Ljevaković, trojnásobný mistr české nejvyšší soutěže a odchovanec Teplic Jan Rezek a také dlouholetý masér žlutomodrých i národního týmu Eduard Poustka. Zápas "Ljeva" týmu proti "Réza" týmu se bude hrát v sobotu 28. května od 15:00 hod. Oba týmy sestavili jejich kapitáni, do každého týmu navíc vyšle své zástupce také Eda Poustka.

Admir Ljevaković i Jan Rezek se s ligovou kariérou rozloučili v posledním kole loňské sezóny při vzájemném zápase Teplic s Příbramí, oba ale přesto ještě během podzimu minulého roku vypomohli teplickému A mužstvu v ligových bojích, jinak pravidelně nastupují za B mužstvo v ČFL. S teplickým klubem se v závěru letošního ročníku rozloučí po dlouhém působení také masér Eduard Poustka.

FK Teplice se tak rozhodlo celé trojici uspořádat rozlučkový zápas. "Všichni tři zanechali v teplickém fotbale obrovskou stopu, proto si zaslouží, aby se s nimi publikum mohlo rozloučit ve velkém stylu. Věřím, že na Stínadla dorazí fanoušci v hojném počtu," přeje si ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Admir Ljevaković i Jan Rezek vsadili při sestavování týmů na osvědčená jména z řad svých teplických spoluhráčů, ale došlo i na spoluhráče a z jiných angažmá a kamarády. Rezek tak ve svém týmu kromě Tomáše Hunala, Pavla Horvátha nebo Zdenko Frťaly bude mít také Davida Limberského, Milana Petrželu nebo členy skupiny Kabát. "Když jsem dával nominaci dohromady, tak jsem chtěl hlavně hráče, se kterými jsme tu zažili pohárovou jízdu na podzim 2003, ale nemohl jsem zapomenout ani na některé kluky z Plzně," přibližuje skládání sestavy Jan Rezek.

V dresu "Ljeva" týmu pak vyběhne například Štěpán Vachoušek, Aidin Mahmutović, Samir Merzić nebo Antonín Rosa. V obou týmech by pak měli alternovat například Pavel Verbíř nebo Michal Doležal. "Jsem moc rád, že mi předběžně přislíbili účast i kluci z Bosny jako Mahmut, Merzi nebo Čája. Jsme v kontaktu i s Edinem Džekem, ale vzhledem k tomu, že bude mít po náročné sezóně a před reprezentačním srazem, tak to nejspíš nedopadne, i když budu ho samozřejmě ještě přemlouvat," směje se Admir Ljevaković. Na utkání by měl jako divák dorazit také legendární Pavel Nedvěd, který nemůže chybět na rozlučce svého velkého kamaráda Edy Poustky.

Utkání s názvem "Rozlučka legend" se bude hrát v sobotu 28. května od 15:00 a bude také zařazeno do programu Zahájení lázeňské sezóny 2022, které každoročně pořádá město Teplice. Vstup na utkání bude 50 Kč, permanentkáři FK Teplice a děti do 150 cm budou mít vstup zdarma. Předprodej vstupenek startuje již dnes ZDE.

Výtěžek ze vstupného poputuje na Nadační fond FK Teplice, hráči obou týmů rovněž nastoupí ve speciálních dresech, které následně půjdou do charitativní dražby a tyto prostředky budou opět věnovány na Nadační fond FK Teplice. "Plánujeme na tento den ještě další doprovodný program, aby to byl na Stínadlech v rámce lázeňské opravdový svátek, který si všichni užijí," dodává ředitel marketingu FK Teplice Martin Kovařík.

Stínadla TV