Obrázek článku

Václav Sejk: Nemáme to ve svých rukách, ale musíme vyhrát v Karviné!

Václav Sejk byl v sobotu jedním z hráčů, kteří spálili svou šanci na vstřelení branky. I proto Teplice ve veledůležitém duelu s Jabloncem prohrály na Stínadlech 0:1. Po utkání ho nezdar hodně mrzel.

Co vám v utkání chybělo?
Dva góly... Měli jsme dost šancí na to, abychom je dali. Nemyslím si, že jsme ve hře úplně propadli. V zakončení jsme selhali, musíme dávat my vepředu góly a týmu pomoct.

Rozhodlo to, že jste nedokázali dát první gól vy?
Určitě to bylo důležité. My prostě máme ty první poločasy špatné, pořád soupeře doháníme. Nechci vinit obranu, spíš to jde za námi vepředu. Mohli jsme vést 2:0... Dostali jsme místo toho gól, jaký teď pořád dostáváme. Zase teč... Už nevím, co na to říct. Dostáváme góly z nejmenších šancí soupeřů. Pak máme šanci dát góly my, ale nedáme nic. Jde to zkrátka za námi, co jsme vepředu. Ten zápas mohl být o něčem jiném.

V jaké jste teď pozici?

Já chtěl, abychom byli ve skupině o záchranu první. Měl jsem svůj osobní cíl. Vím, že ho nesplním, to mě moc mrzí. Věřím, že si ještě uděláme lepší výchozí pozici. Možná se baráži ještě vyhneme, to by bylo štěstí. Bohužel to ale nemáme ve svých rukách.

Co vám chybí v té skupině o záchranu? Získali jste v ní jen bod. Je to třeba to, že nehrajete v kompletní sestavě?
Proti Jablonci jsme hráli v sestavě, která už nebyla poslepovaná. Ve Zlíně hodně lidí chybělo, ale hráči, kteří hráli, měli svou šanci využít. Nemůžeme si říkat, že někdo chybí, ostatní je musí zastoupit. My jsme tu od toho, abychom hráli, ne řešili složení sestavy.

Co udělat pro ten zbytek nadstavby?
Nesmíme propadat tomu, že je to špatné. Musíme myslet pozitivně a jít zápas od zápasu. Teď hrajeme v Karviné, tam musíme vyhrát. Jinak by to dopadlo špatně. A pak musíme porazit Pardubice, ať už je před zápasem s nimi naše pozice jakákoliv. Já stále pevně doufám, že baráž hrát nebudeme.

Stínadla TV