Obrázek článku

WU11: Turnaj Spytihněv

Starší přípravka se zúčastnila velkého dívčího turnaje, kterém se představilo celkem 16 týmů. Teplickým děvčatům se podařilo vybojovat skvělé 7.místo. Za sebou nechaly týmy jako je AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava nebo FK Dukla Praha!

Hodnocení trenéra Dominika Ferstela: 
Začátek turnaje jsme měli vlažnější, jak u nás bývá zvykem. První zápas ve skupině jsme sice vyhráli 4:1 proti OFS Třebíč, nicméně výkon nebyl dobrý. Mírné zlepšení nastalo již ve druhém zápase, který jsme, ale naopak vysoce prohráli (0:5) s týmem SK Slavia Praha. Vzrůstající herní formu jsme si přenesli i do třetího zápasu proti Baníku Ostrava, kde jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme zápas výsledkově nezvládli a prohráli jsme nakonec těsně 1:2. Po nevydařeném začátku turnaje jsme již museli uspět ve třech zápasech v řadě, abychom měli šanci postoupit mezi nejlepších osm týmů, což byl náš cíl před turnajem. Nejprve jsme narazili na mladý tým z Kopřivnice, který jsme jasně přehráli a brali jsme tři body do tabulky po výsledku 11:0. Dále nás čekal těžký zápas s týmem ze Zlína, který byl náš přímý konkurent v postupu ze skupiny. Tento zápas holky hrály na jedničku a jasně jsme zápas zvládli jak herně, tak výsledkově (4:1). Třetí v řadě koho jsme museli udolat, byly slovenské dívky z Myjavy. Tento zápas jsme opět po velmi dobrém výkonu zvládli i výsledkově, když jsme vyhráli 8:2. Euforie a nálada v týmu po těchto třech zápasech byla skvělá. Toto momentům jsme chtěli přenést do posledního duelu skupiny, kde jsme narazili na nejlepší tým skupiny, kterým byl domácí tým 1. FC Slovácko. Po šesti zápasech ve skupině měly dívky ze Slovácka plný počet bodů. My jsme šli do zápasu s tím, že zkusíme uhrát co nejlepší výsledek, protože jsme věděli, že o třetím a čtvrtém postupujícím bude nejspíše rozhodovat skóre. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a byly jsme mírně lepším týmem. V polovině zápasu jsme dokonce drželi vedení 2:1. Bohužel soupeřky nás ve druhé části zápasu zatlačily a i přes výborné zákroky naší brankářky Aničky Zulegerové jsme obdrželi nejprve branku na 2:2 a v poslední minutě střelou do šibenice i gól na konečných 2:3. Nicméně i tento zápas potvrdil, že se můžeme měřit s každým týmem na turnaji. Po odehrání všech zápasů naší skupiny A bylo pořadí následovné:

1. 1.FC Slovácko (21b)
2.Sk Slavia Praha (18b)
3.FK Teplice (12b)
4.FC Fastav Zlín (12b)
5.FC Baník Ostrava (12b)
6.OFS Třebíč (6b)
7.TJ Spartak Myjava (6b)
8.FC Kopřivnice (0b)

Cíl byl splněn a do skupiny Golden jsme šli s tím, že jdeme uhrát co nejlepší výsledky proti postupujícím z druhé skupiny a uvidíme, na jaké konečné umístění to bude stačit. V prvním zápase jsme narazili na druhý tým skupiny B SK Brušperk. V tomto zápase jsme byli herně lepším týmem, nicméně SK Brušperk zvolil pojetí hry cílené pouze na výsledek. Golmanka soupeře snad ani jednou za zápas nerozehrála po zemi, což je nejen podle mě v této kategorii špatně. No nic po tomto zápase, který jsme nakonec prohráli 2:4, jsme šli pro změnu na první tým skupiny B, což byly dívky FK Interu Bratislava. Musím říci, že dívky Interu byly nejlepším týmem, se kterým jsme se na turnaji setkali a poměřili síly. Výsledek zápasu k nám byl milosrdný, když jsme prohráli pouze 1:2. Nicméně od horšího výsledku nás zachránila naše brankářka Anička Zulegerová a pak i neproměněné tutovky Interu. Po těchto dvou prohraných zápasech jsme narazili na čtvrtý tým skupiny B, což byly dívky AC Sparta Praha. O motivaci bylo tedy postaráno, kdo přeci nechce porazit Spartu. Zápas byl velmi vyrovnaný po všech stránkách. V tomto zápase jsme se naštěstí jako první tým dostali do vedení a to jsme již nepustili. Nakonec byl výsledek zápasu těsný a po výsledku 4:3 propukla euforie jak mezi našimi dívkami a námi trenéry, tak i v našem neustále podporujícím fanklubu.

Do posledního zápasu šli holky již velmi unavené, nicméně o motivaci bylo opět postaráno. V případě výhry bychom se totiž umístili na 5. místě. Bohužel proti OFS Blansko nám chybělo i trochu štěstíčka, kdy jsme se více jak polovinu zápasu snažili o vyrovnání stavu na 2:2. Nicméně holky z Blanska byly bojovnice a blokovaly naše střely. V posledních vteřinách zápasu nakonec utekla útočnice Blanska naší obraně a definitivně rozhodla o vítězství Blanska poměrem 1:3.

Nakonec jsme se v turnaji umístili na velmi pěkném 7. místě, kdy jsme za sebou nechali plno skvělých týmů. Kromě tohoto velmi pěkného umístění nám turnaj ukázal, že kvalita našich holek dosahuje velmi dobré úrovně. Pro holky je to tedy skvělá motivace se neustále zlepšovat a již příští rok v kategorii mladších žákyň dokázat v lize, že tato věková kategorie nebude na chvostu tabulky.

Celkové pořadí týmů:

1. SK Brušperk
2. FK Inter Bratislava
3. 1. FC Slovácko
4. SK Slavia Praha
5. OFS Blansko
6. FC Fastav Zlín
7. FK Teplice
8. AC Sparta Praha
9. FC Baník Ostrava
10. FK Pardubice
11. FK Hodonín
12. FK Dukla Praha
13. OFS Třebíč
14. TJ Spartak Myjava
14. FK Frýdek-Místek
15. FC Kopřivnice

Na závěr bych chtěl ještě jednou poděkovat, jak holkám za jejich přístup a výkony, tak hlavně i všem rodičům za jejich podporu.


Stínadla TV