Obrázek článku

WU18: Jarní sezona 2022

Jak probíhala vaše příprava na novou sezonu a jak jste spokojená s prvními zápasy?

Dalo by se říct, že jsme přípravu zahájily už v období Vánoc, kdy měly hráčky individuální plán, aby se postupně dostávaly po pauze do zatížení. Trénovat jsme pak začaly na začátku ledna v našem tradičním formátu čtyř tréninků týdně. V rámci zpestření tréninkového cyklu jsme se zúčastnily tří halových turnajů v Roudnici nad Labem a Plzni. Součástí přípravy bylo i několik přípravných zápasů nejen proti dívčím týmům, ale také chlapeckým. Dále jsme absolvovaly soustředění v Harrachově, kde jsme mimo jiné mohly využít sněhu a dostat se i k jiným aktivitám než těm fotbalovým. První zápas jsme měly na programu již na konci února proti Slavii Praha. V prvním poločase jsme se prezentovaly z taktického hlediska velmi dobře zvládnutým výkonem. V druhé půli jsme na něj ale už nedokázaly navázat, a to nás stálo slibně rozehraný zápas. Dalším soupeřem pro nás byl Hradec Králové, kam jsme odcestovaly s jasným cílem: zvítězit. Jako by nás ale překvapilo, že jsme měly daleko častěji míč na kopačkách, než jsme zvyklé z ostatních zápasů a nedokázaly jsme to přetavit v gólové situace. Navíc jsme soupeřkám svými chybami darovaly oba dva góly a pro nás nepříznivý výsledek se již rýsoval. Poslední zápas v základní části 1. ligy jsme odehrály na domácí půdě proti Slovácku. Začátek zápasu jsme sice prospaly a dostaly brzký gól, ale postupně jsme se do zápasu dostávaly a vytvářely si gólové příležitosti. Žádnou z nich jsme ale bohužel nezužitkovaly, a i z toho důvodu byl zápas prakticky rozhodnutý již v prvním poločase. Vstup do jarní ligy má pro nás řekla bych hořko-sladkou chuť. Jednak jsme podaly dobré výkony proti TOP týmům v soutěži, což je určitě důvod ke spokojenosti, ale na druhou stranu jsme nezvládly pro nás jeden z nejdůležitějších zápasů proti Hradci.

Kde vidíte prostor pro zlepšení, abyste příště zápasy zvládly lépe?

Prostor pro zlepšení je vždy ve všech oblastech. Ale samozřejmě nám první tři zápasy napověděly, na co bychom se měly zaměřit více. Určitě jedním z aspektů, co rozhodovalo zápas byla naše nízká produktivita. Bez gólů to bohužel nepůjde a je potřeba vážit si každé vypracované šance a proměnit ji.

Jaké tedy máte cíle do nadstavbové části?

Stále pracovat na našem herním projevu a potvrdit lepší formu než v podzimní sezoně. Od té doby je vidět určitý posun a byla bych ráda, kdyby se nám podařilo dobré výkony přetavit i v lepší výsledky. Samozřejmě se chceme znovu a lépe připravit na klíčové zápasy, které by nám mohly přinést první jarní body. Jedním z našich cílů je také postupně začleňovat dorazové ročníky do A týmu žen, kam zamíří po sezoně. Některé hráčky již za A tým několik zápasů odehrály, takže spolupráce mezi oběma týmy funguje a máme v plánu v nastaveném režimu pokračovat.

Co se oproti minulé sezoně změnilo nebo jak je možné, že se v této sezoně prezentujete podstatně lepšími výkony než v té podzimní?

Myslím, že holky potřebovaly čas uvědomit si, že to jde. Abych byla konkrétní, že jde konkurovat každému týmu bez ohledu na jméno. Velké procento individuálního výkonu každé hráčky ovlivňuje nastavení v hlavě, a to byl dle mého na podzim kámen úrazu. Holky se ale posunuly i v téhle rovině a jsem ráda, že se to nejen do zápasů projevilo, i když to výsledkově nevypadá. Ale pro mě jsou důležité právě takové malé krůčky, abychom se mohly dostat k těm největším – výsledkovým.

Stínadla TV