Teplice - Karviná 2:1 (2:0)

Teplice - Karviná 2:1 (2:0)

FK Teplice
8. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice MFK Karviná
2:1 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 31. Žitný, 38. Vaněček.
ŽK: 18. Král - 64. Ramirez, 86. Ba Loua, 90. Panák.
Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Hrabovský.
Diváci: 2628.

Team logo

FK Teplice

Diviš - Král, Jeřábek, Hošek, Shejbal - Ljevaković (82. Hyčka), Kučera - Vondrášek, Hora (79. Jindráček), Žitný (74. Moulis) - Vaněček.
Team logo

MFK Karviná

Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Tusjak (46. Ba Loua), Mertelj, Lingr (61. Ramirez), Budínský, Letič (72. Guba) - Wágner.

Komentář k zápasu

Po pěti zápasech bez výhry fotbalisté Teplic v 8. kole FORTUNA:LIGY porazili na Stínadlech Karvinou 2:1, branky vítězů dávali Žitný a Vaněček.

Trenér Daniel Šmejkal musel před začátkem utkání řešit problémy se sestavou, mimo se kvůli svalovému zranění ocitli brankář Tomáš Grigar, bolesti zad nedovolily nastoupit Janu Krobovi. Mezi tři tyče se tak vrátil Jakub Diviš, post na levém kraji obrany zaujmul Jan Shejbal.

Úvod utkání patřil Karviné, která se dokázala dostat několikrát k nebezpečnému zakončení, Budínského i Lingra ale vynuloval skvělý Diviš. „Skláři“ měli také štěstí, když na brankové čáře tahal kaštany z ohně stoper Jeřábek.

Tepličtí pak skórovali Horovou z ofsajdu, za pár minut už skórovali regulérně, šťastným střelcem byl mladičký Patrik Žitný. Vstřelená branka Teplice probudila a brzy na to vedly už 2:0. To se skvěle uvolnil Vondrášek a na zadní tyči našel Vaněčka, pro kterého nebylo těžké do prázdné branky skórovat.

Ve druhém poločase žlutomodří dlouho s přehledem kontrolovali ráz utkání, dokonce ho mohl rozhodnout Vaněček, jeho hlavičky se ale neujaly. Gól Ramíreze pak Karvinou nastartoval k finiši, který ale pro domácí neskončil vyrovnáním. Na severu Čech se tak slavilo důležité vítězství!

Fotogalerie

Stínadla TV