Plzeň - Teplice 1:0 (0:0)

Plzeň - Teplice 1:0 (0:0)

FC Viktoria Plzeň
11. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Viktoria Plzeň FK Teplice
1:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 60. Čermák.
ŽK: 18. Čermák, 33. Hejda - 57. Čmovš, 85. Ljevaković, 90. Diviš.
Řozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Myška.
Diváci: 9581.

Team logo

FC Viktoria Plzeň

Hruška - Řezník (86. Havel), Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Ekpai (53. Petržela), Čermák (71. Procházka), Kovařík - Krmenčík.
Team logo

FK Teplice

Diviš - Vondrášek, Čmovš, Král, Krob - Hyčka (77. Moulis), Ljevaković, Kučera, Hora - Žitný (46. Trubač) - Jindráček (65. Vaněček).

Komentář k zápasu

Tepličtí fotbalisté odolávali v Plzni v 11. kole FORTUNA:LIGY až do 60. minuty, poté ale inkasovali z kopačky Čermáka úvodní branku. Hosté ještě přečkali penaltu a v závěru málem srovnali. Nakonec ale ze Štruncových sadů jeli s těsnou porážkou 0:1.

Trenér Stanislav Hejkal poslal do útoku duo Hora – Jindráček, na pozici stopera se po delší době objevil Čmovš.

Teplická defenziva pracovala dobře, dlouhou dobu odolávala útočným snahám Viktorky. Ta sice měla velkou územní převahu, do tutových šancí se ale dostávala zřídka. „Skláři“ se snažili být aktivní, napadat soupeře a i oni měli pasáže, ve kterých hrozili.

V 60. minutě přišla chyba ve středu hřiště, ze které Plzenští vytěžili úvodní branku; míč se dostal k Čermákovi, který se štěstím prostřelil Diviše. Západočeši mohli tři body potvrdit z pokutového kopu, který sudí Hrubeš nařídil za ruku jednoho z teplických hráčů. Hořava ale nastřelil tyčku a hosté ještě žili. V samém závěru mohl po příhře Vaněčka rozhodnout Hora, v super šanci ale selhal, Hruška ho vychytal.

Plzeň tak posedmé v sezoně vyhrála 1:0, Tepličtí jedou domů bez bodu.

Fotogalerie

Stínadla TV