Bohemians Praha - Teplice 2:3 (2:1)

Bohemians Praha - Teplice 2:3 (2:1)

Bohemians Praha 1905
14. kolo, FORTUNA:LIGA,
Bohemians Praha 1905 FK Teplice
2:3 (2:1)
Logo

Statistiky

Branky: 19. a 23. Yousuf - 17. Jeřábek, 49. Trubač, 63. Vaněček.
ŽK: 58. Šmíd, 81. Dostál - 20. Král, 36. Vaněček, 76, Krob, 86. Čmovš.
Rozhodčí: Lerch - Melichar, Černý.
Diváci: 4382.

Team logo

Bohemians Praha 1905

Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, Švec (68. F.Hašek), M. Hašek, Bartek (68. Reiter) - Yousuf, Mašek (82. Vodháněl).
Team logo

FK Teplice

Diviš - Jeřábek, Král, Čmovš - Hora, Ljevakovič (50. Hyčka), Kučera, Žitný (73. Luts), Krob - Trubač (86. Hošek), Vaněček.

Komentář k zápasu

Teplice vyloupily ve vršovickém Ďolíčku klokaní kapsu! Ve 14. kole FORTUNA:LIGY vyhrály nad Bohemians 3:2. Vítěznou branku dával ve druhé půli David Vaněček, byl to jeho sedmý gól této sezony.

Trenér „sklářů“ Stanislav Hejkal musel před výkopem improvizovat, zranil se mu totiž pravý bek Vondrášek, a jen se sebezapřením nastoupil do utkání levý bek Krob. Teplický kouč neměl k dispozici žádného typického pravonohého beka, proto zvolil rozestavení 3-4-3, které však mužstvo netrénovalo.

„Žlutomodří“ přestáli úvodní nápor „klokanů“ a z první šance sami udeřili, po rohovém kopu Kučery se v 17. minutě prosadil hlavičkující Jeřábek. Hned vzápětí ale srovnal domácí Yusuf. Stejný hráč za pět minut strhl skóre na stranu Bohemky. Tepličtí dostali K.O., ze kterého se ale dokázali vzpamatovat. Jejich hra se postupem času zvedla a ve druhé půli, poté, co Hejkal překopal systém, měla úplně jiné parametry.

Ve 49. minutě srovnal po svým prvním ligovým gólem v dresu Teplic Trubač a hosté pokračovali v aktivní hře. Odstoupit musel zraněný Ljevaković, na jeho post si stoupl kreativní Král. Teplice v tu chvíli praktikovaly rozestavení 4-4-2. A právě Král byl na počátku akce k vítěznému gólu v 63. minutě, když po individuální akci na brankové čáře odcentroval a David Vaněček míč napálil do sítě.

V závěru se „klokani“ snažili o vyrovnání, Severočeši ale tři cenné body uhájili. V neděli 11. listopadu hostí FK Teplice Sigmu Olomouc. Hrát se bude od 15 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech.

Fotogalerie

Stínadla TV