Teplice - Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Teplice - Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

FK Teplice
21. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice FK Mladá Boleslav
0:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 36. Křapka, 47. Komlichenko z pen..
ŽK: 47. Hošek, 59. Krob, 77. Kuchta, 82. Čmovš - 29. Šušnjar 49. Hájek.
ČK: 50. Šušnjar.
Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Fišer.
Diváci: 2103.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Čmovš, Hošek (54. Shejbal), Krob - Hora, Ljevaković, Žitný (75. Bezdička), Moulis - Trubač - Kuchta.
Team logo

FK Mladá Boleslav

Šeda - Křapka, Hájek, Šušnjar, Fulnek - Hubínek, Takács - Přikryl (90. Chaluš), Matějovský (85. Tatajev), Ladra (81. Ewerthon) - Komličenko.

Komentář k zápasu

Jarní premiéra před domácím publikem se fotbalistům Teplic vůbec nepovedla. S Mladou Boleslaví, která je jejich konkurentem v boji o prostřední skupinu, ve které se bude po základní části FORTUNA:LIGY hrát o možnost vybojovat si Evropskou ligu, doma prohráli 0:2.

„Žlutomodří“ do utkání nevstoupili špatně, ale z úvodního tlaku nedokázali vytěžit branku, nejblíže k ní byl Kuchta, na míč ale nedosáhl. Postupem času hosté převzali inciativu, jako první zahrozil Komličenko a stejný hráč měl šanci i o chvíli později, střelu mu ale zblokoval Vondrášek. Ve 36. minutě se Boleslavští ujali vedení, když po rohu Matějovského protlačil míč za Grigara Křapka. V závěru první půle ještě Teplice dvakrát zachránila tyčka.

Po přestávce Středočeši po faulu Hoška na Komličenka měli možnost zahrávat pokutový kop. Míč si postavil sám faulovaný střelec Mladé Boleslavi a s přehledem zvýšil na 2:0. Záhy zastavil stoper hostů Šušnjar útok Teplic faulem a protože už jednu žlutou kartu měl, po druhé se musel pakovat do kabin. „Sklářům“ ale přesilovka příliš nevycházela, nedokázali si vytvořit vyloženou brankovou šanci, na branku Šedy stříleli jen ze šestnáctky, často je také zastavoval praporek pomezního sudího. Paradoxně tak byli nejblíže gólu hosté, Matějovský obloučkem trefil břevno.

Teplice tak prohrály doma s Mladou Boleslaví 0:2 a příští sobotu je čeká cesta do Karviné.

Fotogalerie

Stínadla TV