Ostrava - Teplice 3:1 (3:1)

Ostrava - Teplice 3:1 (3:1)

FC Baník Ostrava
27. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Baník Ostrava FK Teplice
3:1 (3:1)
Logo

Statistiky

Branky: 14. a 22. Kuzmanović, 26. Diop - 24. Hora.
ŽK: 63. Fillo, 78. Granečný - 30. Hyčka, 45. Kuchta, 81. Hošek.
Rozhodčí: Ardeleánu - Myška, Kožár.
Diváci: 10786.

Team logo

FC Baník Ostrava

Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jirásek (88. Meschaninov), Jánoš, Granečný - Diop (90. Šašinka J.), Kuzmanović (90. Bolf).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek (74. Knapík), Čmovš, Jeřábek, Hyčka - Hora, Ljevaković (46. Čmovš), Soungole ( Trubač), Žitný - Kuchta, Jindráček.

Komentář k zápasu

V 27. kole FORTUNA:LIGY prohrály Teplice v Ostravě-Vítkovicích s Baníkem Ostrava 1:3. O výsledku rozhodla už první půle. Tepličtí nastoupili do utkání bez vykartovaného Shejbala, před zápasem se zranil Kučera. Nastoupit už mohl Ljevaković, mimo je ale stále Krob, Moulis nebo Luts.

Baník začal náporem, jak se na domácí sluší a patří. Již pět kol v lize nevyhrál, v týdnu ale dostal křídla po postupu do semifinále MOL Cupu. Tepličtí naopak z domácího poháru vypadli po prohrách na penaltu se Spartou.

Svou převahu korunovali Ostravané v 14. minutě brankou Kuzmanoviće. Ve 22. minutě bylo ještě hůře, Diop uvolnil autora první branky, který překonal Grigara i podruhé – 2:0. O dvě minuty později sice pěkně snížil Hora, jenže téměř vzápětí vedl Baník znovu o dva góly, tentokrát se prosadil Diop, kterého našel centrem Jirásek. Teplicím v tu chvíli vůbec nefungovala defenziva.

Kouč Hejkal obranu přeskupil, přesto měli Ostravští stále převahu. Další gól už po obrátce nepřidali, jejich tlak ustal. Hosté ze severu se snažili s výsledkem něco udělat, v neděli jim to ale nešlo ani dopředu. Baník Ostrava tak porazil FK Teplice a v tabulce se jim vzdálil už na rozdíl sedmi bodů.

V pátek 12. dubna hostí „žlutomodří“ doma Bohemians, hrát se bude od 18 hodin.

Stínadla TV