Olomouc - Teplice 2:0 (1:0)

Olomouc - Teplice 2:0 (1:0)

SK Sigma Olomouc
29. kolo, FORTUNA:LIGA,
SK Sigma Olomouc FK Teplice
2:0 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 40. Plšek, 70. Houska.
ŽK: 18. Kalvach - 23. Shejbal, 35. Kučera.
Rozhodčí: Dubravský - Fišer, Vodrážka.
Diváci: 3824.

Team logo

SK Sigma Olomouc

Buchta – Sladký, Beneš, Jemelka, Falta – Kalvach – Zahradníček, Plšek (82. Chytil), Houska, Lalkovič (67. Chvátal) – Yunis (77. Dvořák).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Krob (81. Hošek) - Trubač (64. Radosta), Kučera, Žitný (74. Ljevaković), Hyčka - Hora - Kuchta.

Komentář k zápasu

Teplice v předposledním kole FORTUNA:LIGY prohrály v Olomouci 0:2. Byla to už třetí porážka Severočechů v řadě.

Trenér Stanislav Hejkal udělal opět několik změn v sestavě, přinutily ho k tomu okolnosti, například zranění Knapíka či nemoc Jeřábka.

Zápas byl od začátku vyrovnaný, Olomouc si ale dokázala na rozdíl od Teplic vytvářet šance. Brankáře Tomáše Grigara dvakrát zachránila branková konstrukce, potřetí už se ale štěstí přiklonilo k Hanákům, konkrétně k Plškovi, jehož střela skončila v teplické síti. Hosté zahrotili Kuchtou a Shejbalem, gól ale nedali.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po obrátce, Olomouc byla lepší, ale šancí už tolik neměla. Přesto se dokázala opět prosadit ze střední vzdálenosti, když cílil přesně kapitán Houska. Největší šanci Teplic měl Radosta, gólman Buchta však byl ve vzájemném souboji úspěšnější.

„Skláři“ hrají v sobotu 27. dubna od 17 hodin poslední kolo základní části doma, na Stínadlech hostí Příbram. Pokud zvítězí, nemusí se ohlížet na výsledky soupeřů v boji o prostřední skupinu, ve které se hraje o Evropskou ligu.

Stínadla TV