Teplice - Slavia 1:5 (0:3)

Teplice - Slavia 1:5 (0:3)

FK Teplice
2. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice SK Slavia Praha
1:5 (0:3)
Logo

Statistiky

Branka: 52. Vondrášek - 12. Zmrhal, 20. Van Buren, 44. Hušbauer, 67. Stanciu, 90. Souček.
ŽK: 23. Mareš, 65. Nazarov - 19. Bořil, 56. Hovorka.
ČK: 46. Mareš.
Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Ratajová.
VAR, AVAR: Orel, Houdek.
Diváci: 13 112.

Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin (46. Vyhnal) - Hora, Kučera (75. Ljevaković), Mareš P., Žitný - Trubač (46. Nazarov) - Mareš J..
Team logo

SK Slavia Praha

Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Ševčík, Hušbauer (61. Stanciu), Traoré (77. Král), Zmrhal - Van Buren (70. Júsuf).

Komentář k zápasu

Fotbalisté Teplic ve 2. kole FORTUNA:LIGY doma prohráli s pražskou Slavií 1:5. Jedinou branku sklářů dal před parádní návštěvou více než 13 tisíc diváků Vondrášek krátce po změně stran.

Mužstvo trenéra Stanislava Hejkala nastoupilo do zápasu s mistrem posíleno o Petra Mareše.

Začátek střetnutí neměli Tepličtí špatní, Shejbalovu ránu vytáhl brankář Kolář s vypětím všech sil. Ve 12. minutě ale otevřel skóre Zmrhal a o osm minut později se prosadil Van Buren. Naděje Teplic na bodový zisk, jak se v tu chvíli zdálo, pohřbil krátce před přestávkou krásnou střelou Hušbauer.

Po změně stran se musel do kabin pakovat po druhé žluté kartě teplický Jakub Mareš, ale o chvíli později potrestal chybu sešívaných Vondrášek. Vykřesal tak pověstnou jiskřičku naděje na obrat. Když ale v 67. minutě střídající a v dresu Slavie debutující Stanciu prostřelil Grigara počtvrté, bylo rozhodnuto – žlutomodří v premiérovém domácím duelu body nezískají. V nastavení upravil na konečných 5:1 pro Slavii Souček

Fotogalerie

Stínadla TV