Ostrava - Teplice 0:1 (0:1)

Ostrava - Teplice 0:1 (0:1)

FC Baník Ostrava
3. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Baník Ostrava FK Teplice
0:1 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 3. Žitný.
ŽK: 45. Procházka, 54. Jirásek - 28. Shejbal, 90. Žitný.
Rozhodčí: Franěk - Koval, Dresler.
VAR, AVAR: Orel, Machálek.
Diváci: 7083.

Team logo

FC Baník Ostrava

Budinský - Celba, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter, Jánoš, Jirásek, Granečný (46. de Azevedo) - Baroš (74. Kuzmanović), Diop (63. Smola).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, J. Mareš - Hora, Ljevaković (76. Kodeš), Kučera, Moulis (55. Nazarov) - Žitný - Vyhnal (78. Jindráček).

Komentář k zápasu

Teplický tým si dnes v podvečer připsal veledůležitý tříbodový zisk na hřišti Baníku Ostrava. Na venkovním hřišti tak vyhrál poprvé od konce minulého roku a dlouhou cestu domů si tak náležitě zpříjemnil.

Teplice se na domácí Baník vrhly opravdovou vervou, už v první minutě pálil těsně vedle Kučera, ale už o dvě minuty později přeci jen žlutomodří vedli, když Moulis sklepl míč pro Žitného a ten otevřel skóre. Pak měl ještě šanci Pavel Vyhnal, jeho pokud domácí zblokovali, navíc se stejně mával ofsajd. Postupem času domácí Baník přeci jen přebral otěže zápasu, ale žádný jejich pokus se do sítě nedostal, buď zakročil pozorný Grigar nebo Baník pálil mimo tři tyče.

Po změně stran pokračoval tlak Baníku, ale opět mu dokázal čelit výborný Grigar, tvrdou ránu Jánoše zpoza vápna vytáhle mimo branku. Svou nejhvězdnější chvilku si však Tomáš Grigar nechal na 66. minutu, kdy musel čelit pokutovému kopu Milana Baroše za ruku Michala Jeřábka. Teplický brankář se vymrštil k levé tyčce a míč udržel. S postupem času se už teplickému týmu dařilo držet míč dále od své branky a nastavený čas už zvládl s přehledem. Připsal si tak důležité tři body do tabulky.

Příští utkání čeká teplický tým v neděli 4. srpna od 16:30 proti Mladé Boleslavi.

Fotogalerie

Stínadla TV